V následujících letech bychom se měli dočkat hned několika projektů o strašlivém emzákovi s vysouvací čelistí, který filmové nadšence děsí už od konce 70. let. Na jednom z nich maká také známý hororový režisér Fede Álvarez, který s požehnáním od Ridleyho Scotta pracuje na své vlastním Vetřelci. Ten zatím nese pracovní název Vetřelec: Romulus, přičemž podle webových stránek Film & Television Industry Alliance vyšlo najevo, že hlavní část produkce by měla začít již 6. 2. 2023, přesněji ve filmových ateliérech v Budapešti.

Patrně se i potvrdily zvěsti z minulého měsíce o tom, že hlavní roli ztvární zatím nepříliš známá herečka Cailee Spaeny, která debutovala v roce 2018 s filmy jako Zlý časy v El Royale, Vice a Pacific Rim: Povstání. Taktéž se objevila v seriálech Devs a Mare z Easttownu.

Álvarez drží dějství filmu stále v tajnosti, nevíme ani to, jakým způsobem bude snímek napojený na čtyřdílnou filmovou ságu o Ellen Ripley a prequely Prometheus a Vetřelec: Covenant. Režisérovu vizi a námět každopádně schválil sám Ridley Scott, který filmovému Vetřelci poprvé vdechl život v roce 1979. Na snímku se tak bude podílet jako jeden z producentů.

Na snímek se taktéž těší Steve Asbell, předseda společnosti 20th Century Studios, podle kterého se dočkáme opravdu dobrého příběhu, jenž bude obsahovat řadu dosud neviděných postav. Podobně jako Prometheus, tak i název Romulus vychází podle starověké mytologie, v tomto případě je samozřejmě řeč o zakladateli Říma. Co přesně to bude ve filmu vlastně symbolizovat? To se necháme překvapit, ostatně je nutné připomenout, že jde stále o název pracovní. 

Fede Álvarez je například tvůrcem remaku osmdesátkové hororové klasiky Evil Dead, který vyšel v roce 2013. Taktéž je zodpovědný jak za hrůzný snímek Smrt ve tmě z roku 2016, tak i za jeho pokračování z minulého roku. Je proto asi jasné, že své zkušenosti s hororovým žánrem využije i při tvorbě nového Vetřelce.

Mezi další vetřelčí projekty, kterých se budoucnu dočkáme, patří například i seriál od Noaha Hawleyho, tvůrce parádního krimi seriálu Fargo, jenž se bude odehrávat na Zemi. A možná nám Scott taky konečně nadělí nějaké to pokračování výše zmíněného Covenantu.