Slavná hororová série plná praktických krvavých efektů, kterou v 80. letech vytvořil Sam Raimi, se nám příští rok na jaře vrátí s novým filmem. Ten ponese název Evil Dead Rise, přičemž o režii se tentokrát postaral filmař Lee Cronin. Nedávno jsme se také dočkali nových fotek, na které se můžete podívat níže. A jelikož nás od premiéry dělí už jen v podstatě několik měsíců, může to být docela dobré znamení toho, že první oficiální trailer je už za rohem.

Nepočítejte však s přítomností starého dobrého hláškaře Ashe, jeho představitel Bruce Campbell se sice na výrobě snímku podílel, ale pouze jako jeden z producentů. Ale kdo ví, třeba nás mile překvapí v nějakém kratičkém cameu, upřímně by nás to ani moc nepřekvapilo. S žádnou dávkou humoru však tentokrát nepočítejte, herec uvedl, že tento Evil Dead bude jaksepatří vážným a temným hororem. Nějakou dobu už také víme, kde přesně by měl být snímek zasazený. 

Děj se bude z velké části odehrávat uvnitř mrakodrapu v Los Angeles. Hlavními hrdinkami by se měly stát dvě sestry jménem Ellie (Alyssa Sutherland) a Beth (Lilly Sullivan), které se z jakéhosi důvodu před lety nerozešly v dobrém. Po uplynutí několika let se z Ellie stává matka tří dětí, přičemž se svou ségrou se znovu shledá za poměrně dost nešťastných okolností.

Najdou totiž starý dobrý Necronomicon Ex-Mortis, knihu mrtvých, skrze kterou nechtěně povolají na svět démonickou entitu, jež jim bude dělat ze života peklo. Kvůli jejím zlovolným silám se to tak bude po mrakodrapu hemžit démonickými zombíky jménem Deadites, protože bez nich by to prostě nebyl Evil Dead. 

Lee Cronin, který se postaral i o scénář, má za sebou zatím pouze jeden celovečerní horor, kterým byl film The Hole in the Ground z roku 2019. Tak doufejme, že s nadcházejícím dílem neudělá slavné hororové sérii ostudu.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Gabrielle Echols, Morgan Davies, Mia Challis a Nell Fisher.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 4. 2023.