V posledním jarním měsíci vyšla zpráva o tom, že herec Kevin Spacey, který čelil hned několika obvinění ze sexuálního obtěžování, se poprvé od roku 2017 objeví ve vysokorozpočtovém filmu. Tím měl být snímek 1242 - Gateway To The West, který vzniká v rámci britské, maďarské a mongolské produkce. Film by měl vyprávět o Batu Chánovi, zakladateli Zlaté hordy a vnukovi slavného Čingischána, jehož obří impérium dosahovalo až do Evropy. Nicméně k žádnému velkému comebacku nakonec patrně nedojde. Na konci jara byl totiž Spacey ve Velké Británii obviněn ze čtyř případů sexuálního napadení tří mužů. A vzhledem k tomu, že herec tak opět čelí soudu, který by měl začít za rok, byl nakonec z výše zmíněného historického velkofilmu vyhozen. Spacey veškerá obvinění jednoznačně odmítá. 

Spacey měl ve filmu hrát jednu z hlavních postav, přesněji jednoho ze svatých bojovníků, kteří mají ve filmu chránit jistý maďarský hrad před východními armádami a hordami. Potvrdil to Bill Chamberlain, jeden z hlavních producentů filmu, který zároveň prohlásil, že momentálně hledají za herce náhradu. Ve filmu si mají dále zahrát Eric Roberts, Christopher Lambert a Terence Stamp. O režii se postará maďarský filmař Péter Soós, scénář si zas vzali pod palec Aron Horvath a Joan Lane.

Kevin Spacey patřil mezi nejpopulárnější a nejvíce respektované hollywoodské hvězdy. Pak ale v roce 2017 vstoupila na scénu kampaň MeToo, v rámci které hned několik lidí herce obvinilo ze sexuálního obtěžování. Například Anthony Rapp ze seriálu Star Trek: Discovery vyjevil, že Spacey mu v jeho čtrnácti letech dělal nemravné návrhy a pokoušel se ho svést.

V rámci všech obvinění se Spaceymu brány Hollywoodu pravděpodobně už navěky zavřely. Nejenže byl vyhozen z úspěšného seriálu House of Cards, ale také byl smazán z mysteriózního thrilleru Všechny prachy světa, přičemž jeho původní roli za něj převzal Christopher Plummer. S hereckou kariérou však Spacey nesekl, nicméně momentálně už působí pouze v nízkorozpočtových filmech. Nyní je ovšem otázkou, zda se mu kvůli výše zmíněným novým obviněním nezavřou další dveře.