Už je to celkem dlouhá doba, co se na crowdfundingovém webu Pointa.cz objevila poslední scifi kniha se jménem Fialová, která naštěstí touto kampaní prošla úspěšně. Od té doby jsme tento web kontrolovali skoro každý den, ale po knihách ze žánrů scifi a fantasy se najednou slehla zem.

Tedy až donedávna. V posledních dnech se totiž na Pointa.cz objevil nový fantasy příběh od studenta střední školy, milovníka fantasy a začínajícího autora, Filipa Okáče. Ten se rozhodl vydat svůj první fantasy román s názvem Bard z Rilanty, který, jak už název napovídá, vypráví příběh o mladém umělci.

„Bard, který nikde nebyl, nemá o čem zpívat. To si aspoň pětadvacetiletý Eofled myslí, a tak se vypraví na cestu. Má v plánu navštívit všech pět království Rilanty. Jeho dobrodružství začíná radostně, všechno mu téměř dokonale vychází. V Rémesu si v jedné hospůdce zahraje své písně, a v Árethu si dokonce zazpívá na svatbě prince Rila. Když ale dojede do království Tenebris, zjistí, že to v něm pěkně vře. Nenávistný král vedený tajemnou postavou právě rozdmýchává válku. Po střetu se zlými elfy je Eofled pověřen varovat trpaslíky. Tím pro něj začíná neplánovaná a důležitá mise, na které ho čeká spousta nástrah a nebezpečí.“

Kampaň zatím probíhá celkem úspěšně. Filip Okáč vybral zatím pěkných 11 041 korun z požadovaných 67 000 korun. Do konce akce zbývá ještě 21 dnů, což je stále dost času na to, aby se vybrala požadovaná suma.

Pokud byste Filipovi chtěli pomoci s nastartováním jeho kariéry a chtěli si knihu přečíst, máte pár možností, jak to udělat. Za samotnou knihu v elektronické verzi zaplatíte příjemných 99 korun. Fyzická edice se následně odvíjí podle vaší rychlosti nákupu či bonusů, jako je třeba samotný podpis autora. Cenové rozmezí se pohybuje od 119 do 199 korun, což je velmi nízká cena.

Více informací o knize, reference od realizačního týmu a ukázku najdete na stránce kampaně na Pointa.cz. Jak již bylo řečeno, na rozmyšlenou máte ještě dlouhých 21 dnů.