O crowdfundingovém českém literární webu Pointa jsme vás už několikrát informovali, takže většina z vás ví, jak to zde funguje. Její oblíbenost mezi začínajícími autory stále stoupá a je to velmi vidět. V tomto měsíci se zde už objevila třetí zajímavá kniha z oblíbených popkulturních žánrů. Bohužel to však vypadá, že sci-fi Kchrat a fantasy Kjantar, o kterých jsme vás nedávno informovali, touto kampaní úspěšně neprojdou.

Přečtěte si také: Fantasy Kjantar je další zajímavou knihou z portálu Pointa.cz

Je tu však další sci-fi kniha od české začínající autorky Anny Šulakové, jež je na velmi dobré cestě k úspěchu. Postapokalyptický román Fialová nás zavede do roku 2159. Část populace se uložila na sto let ke spánku, aby přečkala ekologickou krizi, která postihla zemi. Celou dobu jejich mozky stimuluje zařízení jménem Labyrint. Díky němu se stále vyvíjí a vzniká z nich úplně nový lidský druh. Časovač pomalu dopočítává sto let a lidé se probouzí do světa, který je jiný, než si představovali.

Celý děj sleduje životy dvou mladých žen se zdánlivě odlišnými osudy. První dívka Viktorie se při katastrofě odebrala s rodiči do vesmíru. Další dívka Asa se naopak probudila z dlouhého spánku v Labyrintu.

Ve světě, do kterého se probudila, vládnou krutá pravidla nastolená těmi, co se neuložili ke spánku a planetu neopustili. Na Zemi začne zuřit válka mezi obyčejnými lidmi a těmi, co prošli Labyrintem a postoupili na vyšší vývojový stupeň.

"Asa, u které se po probuzení začne manifestovat dar spojený s fialovou barvou duhovek, je vržena do krutého světa, ve kterém si musí najít své místo a bojovat o holý život."

Naopak Viktorie žádné schopnosti nemá a na vesmírné stanici je outsiderem. Čirou náhodou se však připlete k misi, jež má za úkol prozkoumat obyvatelnost Země. A jelikož je normální, ocitne se na druhé straně bojiště než Asa. "Co se stane, když se jejich světy protnou a ukáže se, že jejich osudy se od sebe zase tolik neliší? Má lidstvo ještě šanci na záchranu? A zaslouží si ji vůbec?"

Jak vidíte, kniha vypadá opravdu zajímavě ve všech směrech. A je to vidět i na kampani Pointa.cz, protože devět dní před koncem bylo vybráno 87 201 korun z požadovaných 97 000 korun. Byla by tedy opravdu škoda, kdyby se zbylá suma nevybrala.

Pokud byste o knihu měli zájem a chtěli projekt podpořit, můžete tak udělat na stránce kampaně. Za elektronickou verzi zaplatíte 203 korun. Fyzická edice je za slušných 299 korun. Další úrovně poté nabízejí například podpis nebo balíčky několika knih najednou. Backeři by se svých odměn měli dočkat v březnu/marci roku 2021.