Praha se stala hlavní lokací pro produkci nadcházejícího spin-offu Johna Wicka, který ponese název Ballerina. V něm si Ana de Armas zahraje profesionální vražedkyni, která se vydá na nemilosrdnou cestu pomsty. Už nějakou dobu také víme, že ve filmu se objeví i sám Keanu Reeves, který si Johna zahraje i zde. Stále však není známo, nakolik velká jeho role ve spin-offu vlastně bude. Vzhledem k tomu, že se má příběh primárně točit kolem postavy výše zmíněné herečky, tak je rozhodně možné, že Reeves si ve snímku střihne jen nějaké kratičké cameo. Ale zdá se, že nakonec by jeho role mohla být o něco větší. Ana de Armas se totiž nedávno objevila v show Jimmyho Fallona, ve které se rozpovídala o svých zážitcích z natáčení. V rámci toho tak sdělila následující:

,,V Praze natáčíme už čtyři měsíce a ještě nám jeden zbývá. A já trpím. Moje tělo, moje záda, všechno bolí. V Bondovi to bylo jen na patnáct minut, tady je to na celý film, tudíž to je na úplně jiné úrovni. Nedávno jsme já a Keanu zkoušeli naši velmi obtížnou kaskadérskou scénu. A on se různě kutálel, házel se mnou a dělal šílené kousky. A já si uvědomila, že si nemohu stěžovat. Je opravdu nejlepší.“ 

Dojde tedy nakonec k nějakému souboji mezi Ballerinou a Johnem? Zdá se, že to je rozhodně možné. Dávalo by to smysl i v rámci toho, co o hlavním ději vlastně víme. Ballerina si totiž pamatuje, že jako malá byla svědkyní vraždy otce, ale zároveň vůbec netuší, proč si vlastně zasloužil zemřít. Ví jenom to, že jejího tátu zabil kdosi s tetováním. Tím někým by mohl být právě John, který Ballerinina otce zabil ještě v době, kdy mu nešel po krku téměř každý zabiják na planetě. A z dějového hlediska by rozhodně bylo zajímavé, kdyby tvůrci tyto dva profíky postavili proti sobě.

Na konečné odpovědi si ale budeme muset počkat. A kdo ví, třeba nám něco prozradí i nadcházející čtvrtý díl Johna Wicka, který bude premiérovat na konci letošního března. Pokud by mezi oběma zabijáky skutečně mělo dojít k nějakému gun-fu duelu, tak doufejme, že to bude jaksepatří nadupaná podívaná. 

Spin-off se může chlubit i dalšími slavnými jmény. Ve snímku totiž opět uvidíme nejenom Iana McShanea a Anjelicu Huston, ale i hvězdy jako Gabriel Byrne a Norman Reedus.

O režii Balleriny se stará Len Wiseman, který film točí podle scénáře od filmařek Emerald Fennell a Shay Hatten. Stále však není známo, kdy přesně bude mít snímek premiéru.