Letos pro nás DC chystá opravdu hodně bohatou nadílku. Například už příští týden vstoupí do kin dlouho očekávaný nový Batman od Matta Reevese, ve kterém netopýřího ochránce města Gotham ztvární sympatický Robert Pattinson. Strádat ale nebude ani svět DCEU, letos k nám totiž z tohoto univerza dorazí hned tři filmy – Black Adam, The Flash a Aquaman and the Lost Kingdom. A jak se zdá, tvůrci si budou i nadále dávat záležet na tom, aby divákům ukázali, že veškeré snímky jsou vzájemně propojené. S tím souvisí také nedávno odhalená informace, že v nadcházejícím filmu o bleskurychlém Flashovi se mají objevit i někteří jeho kolegové z Ligy spravedlnosti. Už nějakou dobu víme, že mezi ně patří i Batman v podání Bena Afflecka, který si oblek nabušeného netopýřího hrdiny oblékl naposledy. Ovšem přednedávnem vyšlo najevo, že se k němu má připojit i Aquaman a Wonder Woman.

Není však známo, nakolik velkou roli budou oba dva hrdinové hrát. I přestože už v roce 2020 probíhala určitá šeptanda o tom, že by si Gal Gadot, představitelka Wonder Woman, mohla ve Flashovi zahrát také, přítomnost Aquamana je pro mnohé nečekaná. Je ale samozřejmě více než možné, že Jason Momoa se v roli mořského hrdiny objeví jenom v nějaké potitulkové scéně. Druhý díl Aquamana má totiž premiéru hned příští měsíc po Flashovi, tudíž by nám tak tvůrci klasicky po vzoru marvelovek pouze nastínili to, co nás čeká v nadcházejícím DCEU snímku. Role Wonder Woman je však zatím neznámá. Je taktéž i možné, že obě dvě postavy se ve filmu objeví jen na krátký okamžik, aby mohly Flashe poplácat po rameni a popřát mu štěstí, přičemž následně se zas rychle vypaří. To se budeme muset nechat překvapit. 

V nadcházejícím filmu by měl Flash cestovat do minulosti, v rámci čehož má dojít k zamotání celé časové linky. Tudíž onen svět, ve kterém se následně objeví, se bude od toho předešlého opravdu výrazně lišit. Rychlého superhrdinu tak opět ztvární Ezra Miller. Režii si vzal pod palec Andy Muschietti, který je zodpovědný za oba díly novodobé filmové adaptace hororu To. Scénář vznikl z pera Christiny Hodson, která například napsala i Birds of Prey, spin-off o Harley Quinn. Oficiální premiéra je stanovená na 3. 11. 2022.