Druhá řada fantasy seriálu Pán prstenů: Prsteny moci (2022) bude na službě Prime Video premiérovat už za tři měsíce. Na začátku loňského roku se k nám ale dostaly zvěsti o tom, že by se v ní mohla objevit postava, s níž budou obeznámeni především fanoušci, kteří četli Tolkeinovy původní předlohy.

Onou postavou měl být Tom Bombadil, veselý chlapík, který je jednou z nejtajemnějších a nejstarších bytostí Středozemě. Objeví se například v knižním Společenstvu prstenu, kde se s ním setká Frodo a zbytek hobitů. Na první pohled se možná jedná o neškodného malého mužíka, ale svou moc předvede, když si nasadí Jeden prsten… a nezmizí. Čímž zároveň prokáže, že Sauronův zlý artefakt nad ním nemá absolutně žádnou moc.

A nyní nám jeho přítomnost ve zmíněném seriálu potvrdil server Vanity Fair, který s Tomem vydal i pár fotek. Prohlédnout si je můžete níže. 

Na fotkách se Bombadil nachází zřejmě ve svém domově, kde spolu s ním je i tajemný čaroděj (Daniel Weyman) z první sezóny, z něhož se zřejmě vyklube Gandalf.

Bombadila ztvárnil známý britský herec Rory Kinnear, který si zahrál v seriálech jako Černé zrcadlo (2011) a Penny Dredful (2014), pamatovat si ho také můžeme z většiny bondovek s Danielem Craigem, kde ztvárnil člena MI6 Billa Tannera.

Jak velká bude Bombadilova úloha v příběhu, se každopádně necháme překvapit. Jelikož se jedná o opravdu velice starou postavou, která po Ardě podle všeho kráčela ještě před příchodem prvního temného pána Melkora, jeho přítomnost by svým způsobem dávala smysl. Doufáme ale, že nebude příliš zasahovat do celkového příběhu.

Mnozí fanoušci litují, že filmová trilogie Petera Jacksona sekvenci s Bombadilem nezahrnula, režisér to ale odůvodnil tím, že i přestože se jedná o zajímavou postavu, na hlavní dějovou linku příliš velký vliv nemá. Jeho zahrnutí do filmového děje by tak celý snímek až příliš natáhl. Což je vzhledem k délce všech tří filmů rozumné odůvodnění. 

Podle nedávno uvedeného traileru se každopádně zdá, že Sauron (Charlie Vickers) bude i nadále oblbovat elfy skrze svůj sličný vzhled, aby dosáhl svých cílů. Na scénu se nám tak vrací hrdinové jako Galadriel (Morfyyd Clark), Elrond (Robert Aramayo), Arondir (Ismael Cruz Córdova), Isildur (Maxim Baldry) a další. Druhá řada má být podle všeho mnohem temnější a zřejmě i akčnější. Showrunnery zůstávají i nadále Patrick McKay a John D. Payne.

Dále se ve druhé řadě objeví nováčci Ciarán Hinds, Tanya Moodie, Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle a Nicholas Woodeson.

Na službě Amazon Prime Video bude druhá řada premiérovat již 29. 8. 2024.