Pokud bychom měli jmenovat seriál od Netflixu, jehož zrušení vyvolalo u fanoušků obzvlášť velkou bouři, bezpochyby by to byla Válečná jeptiška (Warrior Nun). Když se mnozí fandové dozvěděli, že Netflix jim odepřel plánovanou třetí řadu, která měla dořešit určité dějové linky, byla na sociálních sítích zahájena kampaň na záchranu seriálu.

A na konci letošního června/júna najednou přišlo velice milé překvapení. Tvůrce seriálu Simon Barry oznámil, ,,že díky sjednoceným hlasům, vášni a úžasnému úsilí fanoušků se Válečná jeptiška vrátí a bude ještě epičtější, než si dokážemě představit."

V té době jsme ale ještě neznali podrobnosti o tom, jak byl vlastně seriál zachráněn. Smiloval se snad nakonec Netflix a skutečně seriál obnoví pro třetí řadu? Nebo bude nakonec seriál pokračovat na zcela jiné streamovací platformě? S poněkud překvapující odpovědí přišel výkonný producent Dean English.

Válečná jeptiška se nakonec vrátí v podobě filmové trilogie. English to oznámil prostřednictvím videa, v němž mimo jiné poděkoval všem oddaným fanouškům, kteří nad seriálem nezlomili hůl. Zdá se také, že filmy už patrně našly studio, které bude na jejich výrobu dohlížet, ale kvůli momentální stávce herců a scenáristů zatím nemůže oficiálně oznámit, že vzniknou pod jeho dohledem. Necháme se tudíž překvapit, kdo přesně se filmů ujal, ale silně pochybujeme, že to byl zase Netflix.

Parádní zprávou pro fanoušky je navíc i to, že podle Englishe by se následně mohl univerz Válečné jeptišky rozvíjet dál skrze další filmy a seriály. Producent tak sdělil, že dalších podrobností se dočkáme někdy v budoucnu. Fanoušci mohou každopádně začít otvírat šampaňské, ať už se filmů chopil kdokoliv, evidentně s celou značnou má velké plány. Na další informace si tudíž budeme muset asi počkat až do konce obou výše zmíněných stávek. 

Fanoušci se opravdu snažili, aby Válečnou jeptišku znovu vzkřísili. Jejich jednoznačně nejlepším počinem bylo, když se složili na zakoupení místa pro billboard s hashtagem #SaveWarriorNun, který nechali pověsit přímo před hlavní kanceláře Netflixu v Los Angeles. Sám Barry nějakou dobu po zrušení seriálu Netflixem fanouškům slíbil, že se ještě pokusí seriál nějakým způsobem zachránit. A zdá se, že se mu to skutečně povedlo.

Druhá řada Válečné jeptišky měla také tu smůlu v tom, že vyšla necelé dva týdny před uvedením seriálu Wednesday (2022), který se Netflix snažil co nejvíce propagovat. Níže se můžete podívat na naši recenzi první řady.