Po dlouhatánském čekání jsme se dočkali prvního oficiálního traileru na již desátý díl z filmové série Rychle a zběsile, který tentokrát ponese název Fast X. Opět se tak vrací Vin Disesel jako Dom Toretto, který bude čelit pravděpodobně té největší hrozbě, s jakou se kdy střetl. Na upoutávku, která má skoro šílené 4 minuty, se můžete podívat výše.

Ta také v plné kráse odhaluje nového primárního padoucha jménem Dante, kterého zde ztvární Jason Momoa. A jak je vidno, Dom a jeho přátelé mu určitými činy z předešlých dílů pěkně zatopili. A to nejenom v jeho zločinecké kariéře, ale i jeho osobním životě. Dante se proto rozhodne, že se Domovi náležitě a se stylem pomstí. Jelikož cítí, že ho Dom připravil o rodinu, rozhodne se mu to stejným způsobem oplatit. Ale to si Dom rozhodně nenechá líbit, protože… RODINA!

Trailer tak ukáže celou řadu scén rychlých a zběsilých jízd, které slibují další dávku řádně šílené podívané. K Dieselovi se tak připojuje celá řada známých tváří, jmenovitě například Michelle Rodriguez jako Letty, Tyrese Gibson jako Roman, Ludacris jako Tej, Jordana Brewster jako Mia, Sung Kang jako Han, Nathalie Emmanuel jako Ramsey, Jason Statham jako Deckard Shaw, Helen Mirren jako Queenie a John Cena jako Jakob.

Na konci traileru se taktéž dočkáme Charlize Theron, která si opět zahraje záporačku Cipher. Novou tváří se stává postava jménem Tess, kterou si zahraje Brie Larson. A kdo ví, možná se nakonec objeví i Gal Gadot, jejíž postava Gisele Yashar v šestém díle původně zemřela.

Pokud si ale chcete hlavní skvadru prohlédnout hezky zblízka, můžete se podívat na následující video, které vyšlo několik hodin před zveřejněním traileru. 

Fast X by měl být první částí velkolepého finále celé filmové série, přičemž následný film, by měl celý příběh konečně uzavřít. Ale to teprve uvidíme.

O režii obou dvou částí se měl původně postarat Justin Lin, ale jelikož se minulý rok na jaře rozhádal s producenty, nakonec z celého projektu odstoupil. Náhradou se stal francouzský režisér Louis Leterrier. Scénář však pochází od Lina a Dana Mazeaua.

Oficiální premiéra je stanovená na 18. 5. 2023.