Do premiéry pokračování filmu Spider-Man: Paralelní světy, které tentokrát ponese název Spider-Man: Napříč paralelními světy, zbývají už jen necelé dva měsíce. Studio Sony se proto pochlubilo dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se tak opět stává Miles Morales (Shameik Moore), na něhož čeká další fantastická jízda napříč mnohovesmírem. Tentokrát se Miles dostane do dimenze, která se jen hemží nejrůznějšími verzemi Spider-Manů. Ti všichni spojili síly, aby se mohli postavit hrozbě, která veškeré paralelní světy začne vážně ohrožovat. Jedním z hlavních záporáků by se tak měl stát The Spot, slavný Spideyho komiksový nepřítel, jenž umí otevírat interdimenzionální portály, které využívá k páchání zločinu. Tentokrát však bude spřádat zlovolný plán, jehož uskutečnění by mohlo znamenat zkázu všech existujících vesmírů. A bude samozřejmě na pavoučích hrdinech, aby ho zastavili. 

Portálový padouch plný děr ale nebude jedinou hrozbou, se kterou se bude Miles potýkat. Zároveň se totiž bude muset postavit skupině jménem Spider-Force, jejímž účelem je řídit pavoučí mnohovesmír. Metody členů ale rozhodně nejsou kdovíjak hrdinské, což následně mezi jednotlivými verzemi pavoučích hrdinů rozpoutá takovou menší občanskou válku.

Jedním ze členů skupiny se patrně stane také Spider-Man 2099 jménem Miguel O’Hara (Oscar Isaac), kterého si v nové upoutávce můžeme lépe prohlédnout. Ten protrpěl tragickou ztrátu, což z něho udělalo pragmatického drsňáka, který věří, že účel světí prostředky.

Trailer také obsahuje řadu odkazů nejenom na původní komiksy a seriálové adaptace, ale i třeba na meme tří Spider-Manů, kteří na sebe ukazují. V rámci toho tak můžeme očekávat, že snímek bude obsahovat další nálož jak dechberoucí akce, tak i povedeného humoru. 

Dále se v pokračování představí Hailee Steinfeld jako Gwen Stacy, Jake Johnson jako Peter B. Parker, Russell Richardson jako Mileův otec Jefferson Davis, Daniel Kaluuya jako Spider-Punk alias Hobart “Hobie” Brown a Issa Rae jako Spider-Woman alias Jessica Drew.

O režii filmu se postaralo trio Joaquim Dos Santos, Kemp Powers a Justin Thompson. Scénář zas zpracovali Dave Callaham, Phil Lord a Christopher Miller.

Oficiální premiéra je stanovená na 1. 6. 2023. Příští rok se dočkáme druhé části, která zas bude premiérovat 28. 3. 2024.