Pamatujete ještě na toho cool vyhlížejícího noir Spider-Mana, kterému ve veleúspěšném animáku Spider-Man: Paralelní světy propůjčil hlas Nicolas Cage? Pokud jste si zrovna jeho oblíbili, tak pro vás máme (možná) skvělou zprávu. Server Variety nedávno informoval o tom, že Amazon připravuje o Spider-Manovi Noir hraný seriál.

Odehrávat by se měl v New Yorku 30. let během Velké hospodářské krize. Podle všeho se tak můžeme těšit na mnohem staršího a zkušenějšího hrdinu. Podle dostupných zdrojů se také zdá, že seriál bude mít své vlastní univerzum, ve kterém Petera Parkera jakožto tradičního Spider-Mana neuvidíme. Hlavním scenáristou a výkonným producentem by se měl stát filmař Oren Uziel, který se podílel na scénářích k filmům jako 22 Jump Street (2014), The Cloverfield Paradox (2018) a Ztracené město z minulého roku. 

Původní komiksy The Spider-Man Noir debutovaly v roce 2009, přičemž byly součástí marvelovského noir univerza. V této verzi titulního hrdinu kousne pavouk, který se skrýval uvnitř uzmutého artefaktu. Následně pak prodělá vizi, ve které se mu zjeví pavoučí bůh, jenž mu propůjčí superschopnosti.

V seriálovém světě jsme se této zajímavé verze pavoučího hrdiny dočkali už v sérii Dokonalý Spiderman, kde mu hlas propůjčil Milo Ventimiglia. Slavnější ztvárnění ale pravděpodobně pochází od výše zmíněného Nicolase Cage. Bude to každopádně poprvé, co se Spider-Man Noir dočká hrané podoby. Nyní je tudíž otázkou, kdo se zhostí hlavní role. Že by to byl opět Cage? To je zatím ve hvězdách, ale spíše se přikláníme k tomu, že role nakonec připadne zcela jinému herci. 

Není to jediný marvelovský projekt, který si vzal Amazon pod palec, od konce podzimu minulého roku také víme, že se dočkáme seriálu Silk: Spider Society, o nějž se postará Angela Kang, showrunnerka známé zombie série The Walking Dead. Jeho příběh bude tentokrát vyprávět o mladé ženě jménem Cindy Moon, kterou kousne stejný pavouk, jenž dal Peteru Parkerovi jeho schopnosti.

Co se týče oznámeného noir Spider-Mana, jako výkonná producentka na něj bude také dohlížet Amy Pascal, dále i Phil Lord a Christopher Miller, kteří pracovali na zmíněných Paralelních světech.

Tento úspěšný animák se již letos dočká pokračování jménem Spider-Man: Napříč paralelními světy, které bude premiérovat 1. 6. 2023.