Před necelým měsícem nám Netflix nadělil teaser trailer na nadcházející animovanou podívanou jménem Nimona, ovšem ten se držel poměrně dost zpátky. Nyní zde však máme plnohodnotný trailer, který vyloženě překypuje akcí a podmanivou animací. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už víme, jednou z primárních postav příběhu se stane Ballister Boldheart (Riz Ahmed), rytíř ve futuristickém středověkém světě, jenž je obviněn ze zločinu, který však nespáchal. A jediný, kdo mu může pomoci prokázat jeho nevinu, je Nimona (Chloë Grace Moretz), pěkně divoká dospívající dívka, která vyloženě miluje chaos. Každý rytíř navíc přece potřebuje panoše, ne? Nebo podle Nimony spíše takového nezávislého side-kicka. Červenovlasá dívka navíc ovládá schopnost, kvůli které není radno stavět se jí do cesty. Dokáže se totiž měnit na celou řadu nejrůznějších zvířat. Od nosorožce, který dokáže prorážet zdi, až po roztomilou kočičku. 

Cestování s Nimonou je proto rozhodně riskantní, ale pro Ballistera, po němž nyní jde celé království, se tato mladá divoška stane mocným spojencem. Oba dva se tak vydávají na cestu, během které však nadělají pěknou paseku. Ballister kvůli tomu, aby očistil své jméno, a Nimona zkrátka z toho důvodu, že je to zábava.

Nejnovější upoutávka každopádně slibuje zběsilou animovanou akci, na kterou se vcelku dost hezky kouká. Tudíž pokud bude kvalitní také scénář, Netflix by mohl s nadcházejícím titulem zabodovat. Snímek tak bude vycházet ze stejnojmenného komiksového románu z roku 2015, o který se postaral ND Stevenson.

Zcela původně chystalo vytvořit film o Nimoně studio 20th Century Animation, které ho chtělo vydat už v roce 2020. Když ale v roce 2019 studio přešlo pod giganta Disneyho, projekt byl následně zrušen. Netflix tak získal práva na zfilmování minulý rok na jaře. 

O režii filmu se postarali Nick Bruno a Troy Quane, kteří nám v roce 2019 nadělili animák Špióni v převleku. Za scénář jsou zodpovědní Lloyd Taylor a Robert L. Baird, který se podílel na psaní slavných animovaných snímků jako Příšerky s.r.o. (2001), Auta (2006) a Velká šestka (2014).

Dále ve filmu uslyšíme herce jako Eugene Lee Yang, Frances Conroy, Lorraine Toussaint, RuPaul Charles, Indya Moore, Beck Bennet, Julio Torres a Sarah Sherman.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 30. 6. 2023.