Od premiéry očekávaného netflixového akčňáku The Gray Man nás dělí už jen necelé dva měsíce. Tvůrci se proto rozhodli konečně vydat pořádně nadupaný první trailer, na který se můžete podívat výše. A české fanoušky by mohl obzvlášť potěšit, protože se v něm dočkáme mnoha sekvencí z Prahy. A jak to tak vypadá, Ryan Gosling se bude v Práglu pěkně činit. Každopádně se bude jednat o jeden z nejdražších filmů, jaké Netflix kdy vytvořil, jeho rozpočet by se totiž měl pohybovat někde kolem 200 milionů dolarů. Což je číslo, kterým se mohl chlubit i akčňák Red Notice.

A jak je to se samotným příběhem? Ten se bude točit kolem bývalého CIA agenta jménem Court Gentry (Ryan Gosling), který je nyní na dráze profesionálního zabijáka. Při jedné velice náročné misi tak očekává záchranný tým, který ho má vytáhnout z jakéhosi maléru. Posléze ale zjistí, že místo toho ho tým přijel zabít. Gentry, který následně o své organizaci zjistí informace, jež nikdy neměly spatřit světlo světa, se proto pouští do boje se svými bývalými kolegy, kteří chtějí jeho hlavu. Na tu každopádně vypsal odměnu schopný Lloyd Hansen (Chris Evans), jeden z jeho bývalých parťáků, který taktéž není žádným ořezávátkem. Snímek by tak měl vycházet podle stejnojmenné předlohy, kterou v roce 2009 napsal americký autor Mark Greaney. 

Mnoho filmových fanoušků by také mohlo zaujmout, že na filmu pracovalo duo Anthony Russo a Joe Russo, kteří jsou samozřejmě zodpovědní za poslední dva Avengers snímky. Kromě Evanse a Goslinga se také dočkáme herců jako Ana de ArmasJessica Henwick, Wagner Moura, Billy Bob Thornton, Alfre Woodard, Julia Butters, Eme Ikwuakor, Scott Haze a Dhanush.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 22. 7. 2022.