Pokud máte chuť na nějakou pořádnou postapo podívanou, tak si určitě nenechte ujít švédský snímek Černý krab, jehož oficiální trailer přednedávnem zveřejnil Netflix. Příběh se bude odehrávat ve válkou zdevastovaném světě, který už nadále není bezpečný pro nikoho. A nejhorší na tom všem je, že i když je civilizace v troskách, samotná válka stále není u konce. To se však může brzy změnit. Skupinka šesti vojáků totiž dostane za úkol vypravit se přes zamrzlé souostroví, aby na určité místo donesli tajemný balíček, který by mohl konečně přinést celému světu mír. Tato mise tak nese název Operace Černý krab. Cesta to však bude dlouhá a nebezpečná. A to nejenom kvůli kruté zimě, která jen tak brzy neodejde. 

Vojáci totiž budou muset vstoupit na nepřátelské území. Tudíž pokud je nezabije zima, případně propadnutí pod led do mrazivých hlubin, mohou to udělat kulky. Zdá se to být sebevražedná mise. Ale pokud se povede, šestice vojáků se zapíše do historie jako hrdinové. Mezi nimi je i Caroline Edh (Noomi Rapace), která by za normální situace do takové akce rozhodně nešla. Když ale zjistí, že by se tím mohla znovu shledat se svou dlouho ztracenou dcerou, bude odhodlaná udělat všechno pro to, aby jejich mise měla úspěch. Podle traileru je však evidentní, že hrdinové budou muset čelit nejenom ozbrojeným nepřátelům, ale také zradě uvnitř jejich vlastních řad. Možná se opravdu jedná o sebevražednou misi, během které všichni zemřou. Ale sebevražedné mise se vykonávají mnohem jednodušeji, když už vám ze života téměř nic nezbylo. 

O scénář a režii se postaral Adam Berg, který v roce 2011 představil svůj krátkometrážní thriller V tunelu. Kromě Noomi Rapace se ve snímku taktéž objeví herci jako Dar Salim, Ardalan Esmaili, Jakob Oftebro, Aliette Opheim a Martin Hendrikse.

Oficiální premiéra je stanovená na 18. 3. 2022.