Svět série Twisted Metal rozhodně není pro žádné třasořitky. A pokud v postapokalyptické pustině nemáte pořádnou káru a alespoň dvě bouchačky, tak příliš dlouho nepřežijete. Ze všech možných hrozeb je zde ale jedna, který mezi ostatními vyčnívá.

A tou je ďábelský zmrzlinář s klaunskou maskou jménem Sweet Tooth, jenž se v podstatě stal takovým maskotem zmíněné herní série. Samozřejmě se ho dočkáme i v nadcházející seriálové adaptaci od Peacocku, kde bude zcela bezpochyby dělat také pořádný bordel. Stanice se nedávno každopádně pochlubila novým klipem, na který se můžete podívat výše.

V něm se dočkáme nejenom zmíněného Sweet Tootha, jehož si zahraje wrestler AEW Samoa Joe s hlasem Willa Arnetta (LEGO Batman film), ale i hlavního hrdiny příběhu, kterého ztvární Anthony Mackie (Falcon a Winter Soldier). V klipu se tak staneme svědky potyčky mezi oběma postavami, v níž má Sweet Tooth zcela evidentně navrch. 

Šílený zmrzlinář si v něm našeho hrdinu vyloženě maže na chleba, přičemž celou šarvátku ani nebere moc vážně. Za doprovodu písně Thong Song se tak chystá hrdinovu cestu předčasně ukončit, ale jakmile se k němu Mackieho postava přidá ve zpěvu, rázem svůj přístup změní. Sweeth Tooth ho následně hodlá vzít na svou ,,show“. Ať už to tedy znamená cokoliv. Z klipu je zřejmé, že s nějakou ultra vážnou a ponurou podívanou by fanoušci počítat neměli, spíše se mohou těšit na pravidelné dávky černého humoru.

V hlavním příběhu se náš hrdina jakožto John Doe, který je farmářem trpícím amnézií, vydává na dalekou cestu skrze nebezpečnou pustinu, aby doručil jakýsi tajemný balíček. Žádná procházka růžovým sadem to ale samozřejmě nebude, protože ve zdevastovaném světě číhají nejrůznější hrozby všeho druhu. I tak se ale našemu hrdinovi podaří narazit na spojence, například na zlodějku aut jménem Quiet (Stephanie Beatriz). 

Původní herní série Twisted Metal, která se zaměřovala především na řádně zběsilé akční závody, odstartovala v roce 1995, přičemž od té doby vyprodukovala hned několik dalších dílů. Ten poslední vyšel v roce 2012, přičemž zároveň šlo o restart pro PS3. Ještě letos by podle všeho měla dorazit free-to-play hra, kterou si vzalo na starost britské studio Lucid Games.

Co se desetidílné seriálové adaptace týče, scénář si vzalo na starost duo Rhett Reese a Paul Wernick, které například napsalo oba díly Zombielandu a Deadpoola. Na scénáři s nimi pracoval také Michael Jonathan Smith (Cobra Kai), který se zároveň ujme otěží showrunnera.

Dále se v seriálu objeví Neve Campbell jako Raven a Thomas Hayden Church jako agent Stone. Připojí se k nim ještě Richard Cabral, Mike Mitchell, Tahj Vaughans a Lou Beatty Jr.

Seriál bude na platformě Peacock premiérovat 27. 7. 2023.