Sympatická společnost DreamWorks je zodpovědná za celou řadu slavných animáků. Princ egyptský (1998), Shrek (2001), Madagaskar (2005) a i Jak vycvičit draka (2010), jenž navíc dostane hranou předělávku. Jeho poslední peckou se stal snímek Kocour v botách: Poslední přání (2022), který jasně dokázal, že i spin-offy Shreka mohou být naprosto parádní zábavou, jež překypuje originálními nápady. Studio ale nikdy pořádně nezabrouzdalo do temnějších vod, respektive do vod hororových.

To by se ale už mělo brzy změnit, protože společnost připravuje animovaný seriál jménem Fright Krewe, který je popsán jako „série pro starší děti“. Jednat by se mělo každopádně o hororovou podívanou, ve které se hlavními hrdiny stane partička teenagerů. Ti se budou muset naučit spolupracovat a zachránit New Orleans před největší démonickou hrozbou za poslední dvě století. Chybět samozřejmě nebudou věci jako prastará proroctví a Voodoo Královny. Zachránit svět ale nakonec může být jednodušší než se s někým skamarádit. 

Jedním z tvůrců seriálu se stane Eli Roth, herec, režisér a kamarád Quentina Tarantina, který je zodpovědný za známý a mnohými Slováky asi ne úplně oblíbený horor Hostel (2005) a jeho následné pokračování (2007). Mezi jeho další snímky pak ještě patří The Green Inferno (2013), Nebezpečné pokušení (2015) a filmová adaptace videohry Borderlands, které se dočkáme v následujících letech.

Co se hororu týče, Roth byl vždycky velký fanoušek krve a nechutného goru, tudíž se nabízí otázka, zda se to nějak promítne i do připravovaného seriálu. Inu, rozhodně bychom se tomu nebránili! Ale uvidíme, i přestože se film prezentuje jako „horor“, pravděpodobně se nebude jednat o podívanou, ze které bychom nemohli usnout. Ještě si ale počkáme na nějaký ten oficiální trailer.

Spolu s Rothem na seriálu pracuje také James Frey, slavný americký spisovatel, jenž je spolu s Jobiem Hughesem zodpovědný za vznik knižní série Lorien Legacies, do níž spadají tituly jako I am Number Four a The Power of Six.

K tvůrcům se v rolích výkonných producentů připojí ještě Joanna Lewis, Kristine Songco, Shane Acker a Mitchell Smith. Seriál by měl mít dohromady 10 epizod, přičemž premiérovat by měl na službách Peacock a Hulu, tudíž u nás by se měl objevit na Disney+. Zatím není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme, ale mělo by to být ještě letos.