Už za necelé dva týdny do našich kin dorazí remake legendární Vrány, ve kterém si mstícího se Erica Dravena tentokrát zahraje Bill Skarsgård (John Wick: Kapitola 4). I přestože dosavadní trailery nebyly kdovíjak působivé, české diváky by mohla potěšit přítomnost mnoha známých pražských lokací. Lionsgate nedávno zveřejnil nový klip, ve kterém se podíváme jak do sálu Státní opery, tak i do krásných chodeb bývalé Živnobanky v ulici Na příkopě. Podívat se na něj můžete výše.

V první půlce se navíc opět objeví český herec Karel Dobrý, se kterým se Skarsgård jakožto Eric Draven popral už v dříve vydaném klipu. Zahrát by si měl postavu jménem Roman, přičemž se vší pravděpodobností půjde o jednoho ze záporáků.

V nejnovější upoutávce si tak Eric za doprovodu operní hudby veškeré své nepřátele bez problémů vyloženě maže na chleba, ovšem že by šlo o nějakou dechberoucí uměleckou scénu, ze které by padala brada na zem, se úplně říct nedá. Třeba nás ale film ve výsledku ještě příjemně překvapí. 

Příběh filmu začne představením láskyplného vztahu mezi Ericem a jeho milou jménem Shelly. Ten však brutálně skončí ve chvíli, kdy jsou oba zavražděni zločineckým gangem. Pro Erica to ale ještě není úplný konec. Jakožto nesmrtelná bytost s nadlidskými schopnostmi se proto vydává udělat peklo na zemi se všem, kteří ho připravili o jeho největší lásku.

O režii se postaral Rupert Sanders, který natočil snímky jako Sněhurka a lovec (2012) a hranou verzi Ghost in the Shell (2017). Scénář zpracoval na Oscara nominovaný Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek), kterému pomáhal ještě Will Schneider.

Dále se ve snímku objeví herci jako Danny Huston, Laura Birn, Jordan Bolger, Isabella Wei, Sami Bouajila, David Bowles, Dukagjin Podrimaj a Paul A Maynard.

V kinech od 29. 8. 2024.