Už na konci příštího měsíce uvede studio Lionsgate dlouhá léta připravovaný remake legendární Vrány, který nám opět představí příběh antihrdiny Erica Dravena, tentokrát v podání Billa Skarsgårda (John Wick: Kapitola 4). Venku tak máme nejenom nový plakát, ale i krátký klip z filmu, který si můžete pustit výše.

Ten nabídne akční sekvenci v jedoucím autě, ve kterém Eric napáchá menší paseku. České diváky by ale mohlo potěšit, že jeden z ozbrojenců, který s nesmrtelným mstitelem bojuje, je karlovarský herec Karel Dobrý. Ten už má ostatně se zahraničními produkcemi bohaté zkušenosti, zahrál si například ve slavných filmech jako Mission: Impossible (1996), Příběh rytíře (2001) nebo Edith Piaf (2007). Hodí se ještě připomenout, že natáčení remaku Vrány probíhalo v Praze.

Příběh filmu začne představením láskyplného vztahu mezi Ericem a jeho milou jménem Shelly. Ten však brutálně skončí ve chvíli, kdy jsou oba zavražděni zločineckým gangem. Pro Erica to ale ještě není úplný konec. Jakožto nesmrtelná bytost s nadlidskými schopnostmi se proto vydává udělat peklo na zemi se všem, kteří ho připravili o jeho největší lásku. 

O režii se postaral Rupert Sanders, který natočil snímky jako Sněhurka a lovec (2012) a hranou verzi Ghost in the Shell (2017). Scénář zpracoval na Oscara nominovaný Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek), kterému pomáhal ještě Will Schneider.

Dále se ve snímku objeví herci jako Danny Huston, Laura Birn, Jordan Bolger, Isabella Wei, Sami Bouajila, David Bowles, Dukagjin Podrimaj a Paul A Maynard.

V kinech od 29. 8. 2024.