Dnešek byl na akci Geeked Week zasvěcen filmovým novinkám, přičemž tou nejočekávanější je zcela bezpochyby akční thriller The Gray Man. Pro české fanoušky může být film obzvlášť atraktivní, protože se z převážené části natáčel v Praze. A jak už jsme mohli vidět v nedávno zveřejněném traileru, hlavní postavy budou v Práglu opravdu hodně řádit. Však taky není divu, The Gray Man patří mezi vůbec nejdražší filmy, jaké Netflix kdy stvořil, tudíž nás snad čeká podívaná opravdu se vším všudy. Příběh se bude točit kolem bývalého CIA agenta jménem Court Gentry (Ryan Gosling), který je nyní na dráze profesionálního zabijáka. Při jedné velice náročné misi tak očekává záchranný tým, který ho má vytáhnout z jakéhosi maléru. Posléze ale zjistí, že místo toho ho tým přijel zabít. 

Gentry, který následně o své organizaci zjistí informace, jež nikdy neměly spatřit světlo světa, se proto pouští do boje se svými bývalými kolegy, kteří chtějí jeho hlavu. Na tu každopádně vypsal odměnu schopný, nebezpečný a možná trochu šílený Lloyd Hansen (Chris Evans), jeden z jeho bývalých parťáků, který taktéž není žádným ořezávátkem. Přesvědčíme se o tom i ve zbrusu novém klipu, na který se můžete podívat výše. Právě tam totiž Gentry ukáže, že si s ním není radno zahrávat. Lloyd se do boje zapojí také, ovšem jak se zdá, celou šarvátku bere jako jednu velkou hru. Gentrymu pak v boji pomůže Dani Miranda (Ana de Armas), která by se měla stát Gentryho spojenkyní. 

Snímek by tak měl vycházet podle stejnojmenné předlohy, kterou v roce 2009 napsal americký autor Mark Greaney. Na filmu pracovalo duo Anthony Russo a Joe Russo, kteří jsou samozřejmě zodpovědní za poslední dva Avengers snímky. Kromě Evanse, Goslinga a Any de Armas se také dočkáme herců jako Jessica Henwick, Wagner Moura, Billy Bob Thornton, Alfre Woodard, Julia Butters, Eme Ikwuakor, Scott Haze a Dhanush.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 22. 7. 2022.