Teprve před několika měsíci jsme se dočkali oficiálního oznámení o novém filmu Christophera Nolana, který ponese název Oppenheimer. Bude se jednat o další historickou podívanou, která se tentokrát zaměří na teoretického fyzika J. Roberta Oppenheimera, jednoho z předních tvůrců atomové bomby. Film už za tu dobu stihl dostat na palubu sympatické hvězdné obsazení, ve snímku totiž uvidíme herce jako Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt a Cillian Murphy, který se také ujme hlavní role. Tím to však ještě nekončí. Ono obsazení se ještě rozroste o tři další jména – Florence Pugh, Rami Malek a Benny Safdie. S informací přišel The Hollywood Reporter. 

Sympatickou a nadějnou herečku Florence Pugh mohou diváci znát jak z povedeného hororu Slunovrat, tak i z marvelovky Black Widow, kde ztvárnila Yelenu Belovou. V Nolanově snímku si zahraje Jean Tatlock, Oppenheimerovu milenku, která byla členkou Komunistické strany Spojených států. Rami Malek přednedávnem zazářil v bondovce Není čas zemřít, ve které si zahrál hlavního záporáka, ale skutečnou slávu mu vyneslo jeho ztvárnění Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody. O jeho roli v Nolanově snímku víme zatím jen to, že se bude jednat o jakéhosi vědce. Benny Safdie příliš známým hercem není, věnuje se totiž především režii. Za zmínku proto stojí jeho krimi thriller Dobrý časy, ve které se taktéž ujal jedné z hlavních rolí. V Oppenheimerovi si zahraje slavného vědce Edwarda Tellera, který je považován za otce vodíkové bomby. 

Film bude vycházet z oceňované knihy American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer, kterou napsali Kai Bird a Martin J. Sherwin. O scénář se postaral sám Nolan, premiéry bychom se měli dočkat až 21. 7. 2023