Jak by se vám zamlouvala představa seriálu s obsazením z filmu Všechno, všude, najednou (2022) a s režisérem marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021)? Protože přesně něco takového nám již za měsíc nadělí Disney v podobě série Narozen v Americe, která bude vycházet z celkem fajn komiksu Američan čínského původu, jenž napsal Gene Luen Yang. Nedávno vyšel také oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladého Američana čínského původu jménem Jin Wang (Ben Wang), který se snaží žít si životem prostého středoškoláka. Jednoho dne se ale ve škole objeví nový student z Číny jménem Wei-Chen (Jim Liu), přičemž Jin je pověřen, aby mu dělal průvodce. Jin z toho zprvu nevypadá úplně nadšený, ale to ještě netuší, že setkání s tajemným studentem z Číny mu navždy změní život. Jin totiž zjistí, že Wei-Chen nepochází z tohoto světa. 

Z Wei-Chena se následně vyklube setsakramentsky schopný bojovník, jehož úkolem je zachránit jejich světy před zkázou. A přesně k tomu bude potřebovat Jinovu pomoc. Kvůli zlovolným silám se začnou otevírat brány mezi Zemí a Nebesy, což rozhodně nevěstí nic dobrého. Na scénu tak nastupuje mocný a neuvěřitelně arogantní Opičí král (Daniel Wu), před jehož silou se klepali i samotní bohové. Oběma hrdinům se ale dostane pomoci od božské Kuan-jin (Michelle Yeoh). Bude to ale stačit na to, aby nadcházející katastrofě zabránili?

Jednu z dalších zásadních postav si zde zahraje také oscarový herec Ke Huy Quan, který se s Michelle Yeoh objevil v oceňované fantasy jízdě Všechno, všude, najednou. Oproti původní komiksové předloze nás tak evidentně čeká typická hrdinská podívaná o záchraně celého světa, ke které si bude moci sednout celá rodina. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal herec Kelvin Yu, který například napsal mnohé epizody k animovanému seriálu Bobovy burgery (2011). O režii jednotlivých epizod se postarali Destin Daniel Cretton (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech) a herečka Lucy Liu (Charlieho andílci, Kill Bill).

Dále se v seriálu objeví herci jako Stephanie Hsu, Poppy Liu, Chin Han, Tori Keeth, Leonard Wu, Derek Yates a Liam Risinger.

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 24. 5. 2023.