Po tom, co se nakladatelství CREW oklepalo z koronakrize, zveřejnilo na svém facebookovém profilu ediční plán na měsíc červen/jún a jedná se opravdu o komiksy, které by měly v uvedené termíny s největší pravděpodobností vyjít. Z uvedených titulů si vybere opravdu každý, od fanoušků superhrdinů přes fanoušky mangy až po děti. O všech titulech vás budeme postupně informovat. Zajímavost jednoho titulu však převyšuje ostatní minimálně svým vizuálem, který trošku připomíná skvělé umělecké indie plošinovky a adventury, jež v posledních letech vyšly.

Tím titulem je Dobrodruh Timo od francouzské scénáristy Jonathana Garniera (Momo, La menace) a belgického výtvarníka Yohana Sacré. Bude se jednat o kompletní vydání všech dílů v jedné knize, což asi potěší peněženku všech budoucích čtenářů. I když je Timo mířený spíše pro dětské čtenáře, věříme, že nadchne i ty starší svou krásnou pohádkovou kresbou a fantasy příběhem.

Ten je o klukovi Timovi, který žije v malé vesnici uprostřed divočiny a trápí ho jeden problém, podařilo se mu přečíst všechny dobrodružné knihy z okolí a nemá v čem pokračovat. Zbývá mu tedy jediná možnost, odejít a začít jedno obrovské dobrodružství sám na vlastní pěst. Rozhodne se vstoupit do lesa, ale neví, co všechno ho tam čeká. Neví jaká podivná zvířata tam potká. A rozhodně neví, že bude muset vzdorovat něčemu velmi mocnému a ničivému.

Tato velká cesta plná oblud, magických přátel, fantastických bytostí a obrovských tajemství by měla vyjít 16. června/júna 2020. Nás Dobrodruh Timo velice zaujal a nemůžeme se dočkat jeho vydání. A jak tento komiks zapůsobil na vás?