Asi před dvěma týdny odstartovalo v Praze natáčení filmového spin-offu Johna Wicka, který ponese název Ballerina. V hlavní roli se zde objeví Ana de Armas, která si zahraje po pomstě prahnoucí profesionální vražedkyni. A aby zde byla spojitost s Wickem opravdu zřetelná, ve filmu se dočkáme i návratu některých postav z jeho příběhu. Už víme, že ve snímku se opět objeví Winston, vedoucí hotelu The Continental, který slouží jako neutrální území pro všechny zabijáky. Opět si ho zahraje starý dobrý Ian McShane.

Nedávno jsme se ale také dozvěděli, že se k němu připojí i Anjelica Huston, oscarová herečka, kterou budou mnozí nejlépe znát za její ztvárnění Morticie Addamsové. V univerzu Johna Wicka hraje hlavu ruské zločinecké organizace Ruska Roma. 

Poprvé jsme její postavu, která je přezdívaná jako Režisérka, mohli vidět ve třetím díle s podtitulem Parabellum, kde vyšlo najevo, že se v podstatě jedná o Johnovu adoptivní matku.

Poté, co byl na Johna vyhlášen hon za neoprávněné zabití Santina D'Antonia na půdě New York Contiental, šel náš hrdina pro pomoc právě k ní. Režisérka tak Johnovi zajistí bezpečnou cestu do Casablanky, což však bude mít pro její organizaci ne úplně příjemné následky. Tak uvidíme, jak si s její postavou tvůrci pohrají v připravované Ballerině.

Podle všeho by se ale mělo jednat o významnou postavu, protože producentka Erica Lee nedávno prohlásila, že samotný námět filmu vycházel právě ze scén, ve kterých se Režisérka objevila.

O režii Balleriny se stará Len Wiseman, tvůrce upírské filmové série Underworld, čtvrtého dílu Smrtonosné pasti a remaku Total Recallu z roku 2012.

O scénář se postaral jak Shay Hatten, který se podílel na tvorbě třetího a čtvrtého dílu Johna Wicka, tak i herečka a oscarová scenáristka Emerald Fennell, jež minulý rok představila snímek Nadějná mladá žena. Datum premiéry zatím stanovené není.

Nedávno jsme se také dočkali pořádného plnohodnotného traileru na čtvrtý díl Johna Wicka, na který se můžete podívat níže.