Do velkolepé války mezi streamovacími platformami se brzy zapojí další velký hráč. Tím bude evropská služba jménem SkyShowtime, která vzniká na základě spolupráce mezi významnými studii Paramount a Universal. Tyto společnosti vlastní hned několik velkých stanic, jmenovitě NBC, SyFy, CBS plus, Comedy Central, MTV, Nickelodeon a samozřejmě Sky a americkou Showtime, podle kterých vznikl název celé služby. Platforma tak odstartuje 20. 9. 2022, nicméně ne ve všech evropských zemích najednou.

Nejprve služba přijde do skandinávských států, ke konci roku bude následovat Nizozemsko a v prvním čtvrtletí roku 2023 také Španělsko, Portugalsko a další státy regiony západní a střední Evropy. A jak to bude u nás? 

Inu, jisté je to, že SkyShowtime se k nám jednoznačně dostane, nicméně přesné datum a ceník služby zatím neznáme. Provozovatel by měl ale veškeré tyto informace poskytnout v následujících měsících. Kromě České republiky a Slovenska se služba podívá i do dalších zemí středí a východní Evropy, patří mezi ně například Albánie, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Slovinsko, Černá Hora, Polsko, Maďarsko, Kosovo, Rumunsko, Bulharsko, Srbsko a Severní Makedonie. A to někdy ve zmíněném prvním čtvrtletí roku 2023.

A co všechno na vás čeká za obsah v případě, že si začnete službu předplácet? V první řadě si například můžete vychutnat pecku roku Top Gun: Maverick, která si momentálně udržuje první místo nejúspěšnějšího filmu letoška. Dále si ale budete moct vybrat z filmů jako Nope, Seveřan, Jurský svět: Nadvláda, Mimoňové: Padouch přichází, Zpívej 2, Ježek Sonic 2, Ztracené město, Panství Downton: Nová éra a Ambulance. Na své si ale přijdou i milovníci dokumentární tvorby.

Dále se mohou předplatitelé těšit na nejrůznější seriály od značek jako Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios, Peacock a samozřejmě Universal Pictures s Paramountem.

My si tak budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat na to, kdy přesně služba dorazí k nám, plus kolem nás bude stát. Například ve Finsku bude měsíční předplatné činit 6,99 eur, což je něco přes 170 Kč. Tak uvidíme, zda se v budoucnu oznámená cena u nás bude pohybovat kolem takového čísla. 

Půjdete do toho?