Letos se nám s těmi paralelními vesmíry trochu přetrhává pytel. Kromě nedávných marvelovek totiž s podobným tématem také pracuje studio A24, které nám letos představilo poměrně bizarně trhlý snímek jménem Všechno, všude, najednou. Ten vypráví o ženě středního věku jménem Evelyn (Michelle Yeoh), která si žije poměrně jednoduchým a nezajímavým životem. Má všední a nezáživnou práci, občas se vidí se svými dětmi a pokouší se pravidelně platit daně. Její život se však už velice brzy obrátí naruby. Evelyn totiž zjistí, že existuje jakýsi podivuhodný mnohovesmír, ve kterém jsou všemožné časoprostorové dimenze. V každé z nich je Evelyn něčím úplně jiným. Snímek se dočkal převážně pozitivních recenzí, přičemž nedávno překročil jednu významnou hranici. 

Film byl již dostupný během letošního jara, nicméně do mnohých světových kin, včetně těch našich, vstoupil teprve minulý měsíc. Ale zdá se, že pardálové z A24 mohou být na snímek náležitě pyšní, protože se komerčně jedná už o jejich nejúspěšnější film. V celosvětových tržbách už totiž snímek překročil hranici 100 milionů dolarů, což se ještě žádnému filmu výše zmíněného studia nepodařilo. Všechno, všude, najedou tak překonává dosavadního šampiona studia A24, kterým byl vynikající horor Děsivé dědictví z roku 2018, ten celosvětově vydělal něco přes 80 milionů.

I přestože ve snímku je mnoho speciálních efektů, jeho rozpočet, který činí asi 25 milionů dolarů, byl v porovnání s podobnými filmy poměrně malý. Tvůrci tak mohou být o to více spokojení, že jejich dílo zaznamenává tak velký úspěch jak v kinech, tak i mezi kritiky a diváky. 

Film si vzalo na starost duo Dan Kwan a Daniel Scheinert, které je především známé svou tvorbou hudebních videoklipů. Oficiálně si říkají „The Daniels“. Za zmínku stojí především oceňovaný klip Turn Down for What od DJ Snakea a Lila Johna. Kromě Michelle Yeoh se ve filmu objevili herci jako Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, James Hong, Jamie Lee Curtis, Harry Shum Jr. a Jenny Slate.

Už jste Všechno, všude, najednou viděli? Jaký na to máte názor?