Mnohé jistě zklamala zpráva o tom, že pokračování Batmana (2022) s Robertem Pattinsonem se opozdí o celý jeden rok. Jistou útěchou ale může být fakt, že do pochmurného Gothamu režiséra Matta Reevese se vrátíme ještě letos.

Tentokrát však nebudeme sledovat udatné činy netopýřího ochránce města, místo toho si posvítíme na vzestup jednoho z jeho neslavnějších protivníků. Na podzim tak vyjde seriálový spin-off jménem Tučňák, který se zaměří na titulního padoucha v podání Colina Farrella. Služba Max se nedávno pochlubila novým trailerem, na který se můžete podívat výše. 

Jak už dlouho víme, spin-off se bude odehrávat týden po událostech filmového Batmana, během kterých se Gotham potácí v chaosu. Na scénu tak nastupuje Oswald "Oz" Cobblepot alias Tučňák, dříve nepříliš významný kriminálník, který se pokusí stát se novým králem gothamského podsvětí.

Ani nejnovější trailer nám toho o ději příliš neprozradí, opět ale láká na onu temnou a ponurou atmosféru, kterou se mohl chlubit i původní Batman. Víme, že jednou z primárních postav se stane Sofia (Cristin Milioti), dcera Carminea Falconeho, která se zřejmě s Tučňák utká o nadvládu města.

Spin-off měl vyjít už letos na jaře, nicméně jelikož produkci zkomplikovaly stávky herců a scenáristů, seriál musel být odložen na pozdější datum. 

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Lauren LeFranc, která v minulosti pracovala na sériích jako Chuck (2007), Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) a Impulse (2018). O režii prvních dvou epizod se postaral Craig Zobel (Mare z Easttownu).

Dále se v seriálu objeví herci jako Carmen Ejogo, Shohreh Aghdashloo, Michael Zegen, Deirdre O'Connell, James Madio, Scott Cohen a François Chau.

Spin-off se na službě Max objeví někdy během letošního podzimu.