Pavouci jsou pro horory jako stvoření. Moc dobře si to uvědomovali i tvůrci komediálního hororu Arachnofobie, která vyšla v roce 1990. Dodnes je to jeden z nejslavnějších filmů, který se zaměřil na osminohé vetřelce mnohých domácností, tudíž bylo jasné, že eventuálně se někdo rozhodne natočit remake. A jeden takový už se začíná připravovat. The Hollywood Reporter nedávno oznámil, že společnost Amblin Partners se chystá natočit novou verzi Arachnofobie, o kterou by se měl postarat režisér Christopher Landon. Ten už má s komediálně pojatými horory řadu zkušeností, je například tvůrcem obou dvou dílů z filmové série Všechno nejhorší a filmu Slečna bestie z roku 2020.

Původní Arachnofobii zrežíroval Frank Marshall, spoluzakladatel společnosti Amblin Entertainment, podle scénáře Dona Jakobyho a Wesleyho Stricka. Zároveň se také jednalo jeho režijní celovečerní debut. Film sledoval příběh rodiny, která se stěhuje ze svého původního domova hledat idylický maloměstský život. Brzy však zjistí, že město terorizují smrtící jihoameričtí pavouci, kteří se začínají objevovat opravdu všude. V pantoflích, záchodových mísách, dokonce i v jídle. Ve filmu se objevili herci jako Jeff Daniels, John Goodman, Julian Sands a Harley Jane Kozak. V tuto chvíli však není známo, zda remake bude vyprávět ten samý příběh. Je rozhodně možné, že Landon se rozhodne uchýlit se k určitým změnám. To se budeme muset nechat překvapit.

Na film bude taktéž dohlížet žijící hororová legenda James Wan, který je například zodpovědný za filmy jako Insidious a V zajetí démonů. Taktéž je i tvůrcem slavné filmové série Saw. Na film však bude dohlížet pouze jako jeden z producentů. Jedním z nich se má stát i výše zmíněný Frank Marshall.

Zatím však není známo, kdy přesně bychom se mohli remaku dočkat.