Jak Netflix slíbil, tak i učinil. Po zveřejnění nového plakátu jsme se dnes dočkali prvního oficiálního traileru na třetí řadu seriálového Zaklínače, na který se můžete podívat výše. A jak se zdá, naši hlavní hrdinskou trojici skutečně nečeká žádná procházka růžovým sadem.

Jak už dlouho víme, třetí sezóna zadaptuje události z knihy Čas opovržení. A některé sekvence z upoutávky tomu skutečně nasvědčují. Například hned první scéna, ve které Geralt (Henry Cavill) vypije jeden ze svých elixírů a tasí meč proti neznámému sokovi, naznačuje, že se dočkáme jednoho z nejznámějších soubojů z celé knižní ságy. Pokud bychom si totiž měli tipnout, tak oním protivníkem bude čaroděj Vilgefortz, který v knihách vystupuje jako jeden z hlavních záporáků celého příběhu. A znalci předloh si určitě pamatují, jak celý duel probíhal, že?

Dále nám upoutávka ukáže skupinku přízračných jezdců, kteří jsou se vší pravděpodobností součástí Divokého Honu, jenž má spadeno na Ciri (Freya Allan). 

Další scény, ve kterých se mihne i čarodějka Yennefer (Anya Chalotra), nasvědčují tomu, že ve třetí řadě se skutečně dočkáme sekvence převratu na ostrově Thanedd, jenž bude pro naše hrdiny zásadní křižovatkou. Vrací se také jak padouch Rience (Chris Fulton), se kterým Geralt evidentně změří síly, tak i starý dobrý Marigold (Joey Batey), jemuž v upoutávce příliš do smíchu není.

V budoucnu se každopádně ještě dočkáme traileru plnohodnotného, který nám toho dozajista ukáže více. Jak už víme, podle showrunnerky Lauren Hissrich by se třetí sezóna měla více držet původních předloh. Kromě sekvence na Thaneddu se také můžeme těšit na příchod jak zbojnické skupiny Potkanů, tak i lučištnice a Geraltovy spojenkyně Milvy (Meng´er Zhang). 

Třetí série bude ovšem poslední, ve které uvidíme Cavilla v roli Geralta z Rivie, pro řadu čtvrtou ho následně nahradí Liam Hemsworth. Celý seriál by tak podle všeho mohl skončit už po páté sezóně, ale to se ještě necháme překvapit. Mezi režiséry, kteří se o třetí řadu postarali, patří Stephen Surjik, Loni Peristere, Gandja Monteiro a Bola Ogun.

Třetí řada nakonec bude skutečně rozdělená na dvě části. Prvních pěti epizod se dočkáme již 29. 6. 2023, zbylé tři epizody pak vyjdou až 27. 7. 2023.