Pokud se vám stýská po sérii Mad Max a prahnete po podobně šílené postapokalyptické jízdě, můžete zkusit dát šanci nadcházejícímu seriálu Twisted Metal, který bude vycházet ze stejnojmenné videoherní série. A stanice Peacock nám nedávno konečně nadělila plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hned po prvních vteřinách však bude jasné, že pokud někdo očekával nějakou temnou a vážnou podívanou, tak je na špatné adrese. Twisted Metal bude po téměř všech směrech především řádně divokou akční komedií, ve které se bude hodně hláškovat. Ale ono se tomu ani nelze moc divit, však za jeho vznikem stojí stejní lidé, kteří nám nadělili Zombieland (2009) a Deadpoola (2016).

Hlavním hrdinou se stává zkušený kurýr (Anthony Mackie), který přepravuje balíky z jednoho konce nebezpečné postapokalyptické pustiny na druhý. Jednoho dne ale zavítá do Nového San Francisca, kde se setká s charismatickou Raven (Neve Campbell). Ta ho najme pro jednu obzvlášť náročnou prácičku. 

Náš hrdinský kurýr pro ni bude muset získat jakýsi tajemný balíček, ovšem jak je z traileru zřejmé, žádná procházka růžovým sadem to rozhodně nebude. Během cesty ale následně narazí na nečekanou spojenkyni, kterou se stane drsná zlodějka aut jménem Quiet (Stephanie Beatriz). A spojenců bude rozhodně třeba, protože náš kurýr míří vyloženě do jámy lvové. Do Las Vegas.

Tomu vládne ďábelský zmrzlinář s klaunskou maskou jménem Sweet Tooth(podoba: Samoa Joe, hlas: Will Arnett), jenž se stal takovým maskotem zmíněné herní série. A je jasné, že ten se se svojí mačetou rozhodně s nikým mazlit nebude. Možná asi jen s useknutými hlavami svých nepřátel. Určitou hrozbou se ale pravděpodobně stane i agent Stone (Thomas Hayden Church), který vede dobře ozbrojenou skupinku přeživších. Je tak jasné, že našeho hrdinu čeká ta nejnáročnější jízda jeho kurýrského života. 

Scénář k seriálu si vzalo na starost duo Rhett Reese a Paul Wernick, které pracovalo na výše zmíněném Zombielandu a Deadpoolovi. Dále na scénáři pracoval i Michael Jonathan Smith (Cobra Kai), který se zároveň ujme otěží showrunnera. V seriálu se objeví i herci jako Tahj Vaughans, Chelle Ramos, Michael Carollo, Jared Bankens, Jamie Neumann, Diany Rodriguez, Matthew Rimmer a Angel Giuffria.

Původní herní série Twisted Metal, která se zaměřovala především na zběsilé akční závody, odstartovala v roce 1995, přičemž od té doby vyprodukovala hned několik dalších dílů. Ten poslední vyšel v roce 2012, přičemž zároveň šlo o restart pro PS3. Ještě letos by podle všeho měla dorazit free-to-play hra, kterou si vzalo na starost britské studio Lucid Games.

Seriál bude na platformě Peacock premiérovat 27. 7. 2023.