Léto bude na filmové novinky jaksepatří bohaté. Kromě Oppenheimera a Missoin: Impossible, případně ještě sólovky Flashe, se totiž dočkáme také dlouho očekávané komedie Barbie, ve které si Margot Robbie zahraje hranou verzi slavné titulní panenky. Warneři proto vydali další oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

A zatímco předchozí upoutávka z konce roku si především dělala prču z Kubrickovy sci-fi klasiky 2001: Vesmírná odysea, nejnovější trailer nám toho konečně ukáže více. Hlavní postavou se tak stává blonďatá Barbie (Robbie), která si žije pohádkovým životem v růžovoučké říši. V té s ní ovšem žijí ještě další verze Barbie, stejně tak i jejich mužské protějšky, kteří se samozřejmě všichni nazývají Ken. Jedním z nich je i jeho blonďatá verze (Ryan Gosling), která o naši hrdinsku Barbie projeví zájem. Zdá se ale, že jistým rivalem bude verze Kena, kterou si zahraje marvelovská hvězda Simu Liu.

I přestože o hlavním ději nám toho upoutávka moc neřekne, můžeme určitě počítat s tím, že naše blonďatá Barbie bude muset svůj růžovoučký domov opustit, aby se vydala do skutečného světa. Z jakého důvodu? Evidentně protože není dostatečně dokonalá, což je v jejím domově samozřejmě neodpustitelný hřích. Spolu s ní se za dobrodružstvím vydá i Goslingův Ken, který s sebou NAŠTĚSTÍ vzal tu nejdůležitější věc na světě. Řádně stylové žluté kolečkové brusle!

V jeden moment se v upoutávce mihne také Will Ferrell, který by si měl zahrát šéfa hračkové společnosti Mattel. Že to vypadá na strašnou blbost? Možná. Ale opět musíme připomenout, že za snímkem stojí schopní a na Oscara nominovaní filmaři, tudíž nás snad čeká zábavná podívaná se vším všudy. 

Režisérkou se totiž stala Greta Gerwing, která stojí za filmy jako Lady Bird (2017) a Malé ženy (2019). Se scénářem jí ještě pomáhal její partner Noah Baumbach, kterému filmový svět vděčí za vynikající snímky jako Manželská historie (2019) a Frances Ha (2012).

Ve snímku se taktéž dočkáme hvězd jako Kate McKinnon, Michael Cera, Emma Mackey, America Ferrera, Alexandra Shipp, Ariana Greenblatt, Emerald Fennell, Kingsley Ben-Adir, Sharon Rooney, Anna Cruz Kanye, Ritu Arya, Conor Swindell, Jamie Demetriou, Marisa Abela, Issa Rae, Hari Nef a Ncuti Gatwa.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 7. 2023.