Co si budeme povídat, roku 2022 ve filmovém světě momentálně zcela bezpochyby vládne veleúspěšný Top Gun: Maverick, který celosvětově vydělal parádních 1,4 miliard dolarů, což z něho zároveň dělá komerčně nejúspěšnější snímek letoška. Tedy alespoň zatím. Už za dva týdny totiž vejde do světových kin pokračování Avatara, od kterého se očekává, že bude mít až dvoumiliardové tržby, tudíž Maverickovi vyfoukne první místo v box officu, na němž se držel několik dlouhých měsíců.

Ale nejnovější Top Gun to rozhodně těm modrým emzákům nehodlá ulehčit. Vyšlo totiž najevo, že snímek se za pár dní, tedy 2. 12., vrátí zpátky do vybraných kin, kde se bude promítat po dobu dvou týdnů. Přesněji právě do 15. 12., kdy bude mít druhý Avatar premiéru. 

To samozřejmě znamená, že Top Gun: Maverick může ještě vydělat nějakých pár kaček, díky kterým by se mohl v onom žebříčku světových tržeb posunout o pár stupínků výše. Snímek je momentálně 11. nejvýdělečnějším filmem všech dob. Pokud by se ale na ty dva týdny vrátil do kin, je zde velice reálná šance, že by mohl eventuálně překonat snímky jako Rychle a zběsile 7 a první Avengers, které mají oba na kontě 1,5 miliardy. V rámci toho je možné, že Maverick by se mohl posunout i na 9. místo, případně dokonce ještě výše, pokud se mu bude obzvlášť dařit.

Ale to se samozřejmě necháme překvapit. Snímek by se měl do kin vrátit jak ve standardním formátu, tak i v IMAXu. Zpráva o znovuuvedení přišla také krátce poté, co bylo oznámeno, že Top Gun: Maverick se den před Vánoci objeví na streamovací službě Paramount+. 

Tom Cruise jako Pete “Maverick” Mitchell se ke své slavné roli vrátil opravdu se vší parádou. Díky skvělým výdělkům krátce po uvedení do kin byla premiéra Top Gun: Maverick vůbec tou nejlepší v celé jeho kariéře. A to jak ve Spojených státech, tak i ve světě.

Bude proto určitě zajímavé sledovat, kolik lidí se během těch dvou týdnů přihrne na film do kin. A nakolik to posléze ovlivní jeho tržby. Maverick možná kvůli Avatarovi ztratí první místo za rok 2022, ale hezky si to může vynahradit probitím se do Top 10 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob.