V roce 2022 nám Paramount nadělil pokračování legendárního Top Gunu (1986) s podtitulem Maverick, ve kterém si Tom Cruise zopakoval roli brilantního pilota Petea Mitchella. A comeback to byl setsakramentsky parádní. Nejenže se pokračování dočkalo samých pozitivních reakcí od kritiků a diváků, ale také si vedl naprosto fantasticky v kinech. Celkově se mu podařilo utržit až 1,49 miliardy dolarů, samotná premiéra se navíc stala tou vůbec nejlepší v historii herecké kariéry Cruise.

Ještě v roce 2022 tak začala jistá šeptanda o třetím díle, například herec Miles Teller, který ve filmu ztvárnil postavu Bradleyho 'Roostera' Bradshawa, uvedl, že o něm s Cruisem dokonce několikrát mluvil, ale nic v té době nesliboval. A nyní to máme oficiálně potvrzené. Paramount skutečně připravuje třetí Top Gun.

Vrátit by se do něho měli jak Tom Cruise a Miles Teller, tak i Glen Powell, který si zahrál Jakea 'Hangmana' Seresina. Na scénáři by měl opět pracovat Ehren Kruger, který kromě Mavericka napsal také tituly jako Kruh (2002) a Kletba bratří Grimmů (2005).

Ještě ale není zcela jasné, kdo vlastně film zrežíruje. Zatím se zdá, že by to mohl být zase Joe Kosinski, ale potvrzené to ještě nemáme. Jednoznačně ale bude jedním z producentů, přičemž tuto úlohu s ním budou sdílet i Jerry Bruckheimer a David Ellison, který na výrobu Mavericka dohlíželi také. 

Tom Cruise má momentálně plné ruce práce s produkcí druhé části akčňáku Mission: Impossible Odplata, jehož se dočkáme až v roce 2025.

Herec také nedávno uzavřel novou dohodu o strategickém partnerství s Warnery, v rámci čehož pro ně bude vyrábět nové filmy a franšízy, v nichž pak bude sám hrát. I nadále ale bude spolupracovat s ostatními studii, včetně Paramountu, pro kterého se Top Gun: Maverick stal druhým nejvýdělečnějším filmem vůbec, prvním je starý dobrý Titanic (1997). Zatím není známo, kdy k nám další Top Gun dorazí, ale pár let to rozhodně potrvá.