Tak jak se zdá, třetího dílu úspěšné a slušně hodnocené hororové série Tiché místo se nakonec opravdu dočkáme. Ovšem pozor, nepleťte si ho s nadcházejícím spin-off snímkem, který natočí Michael Sarnoski. Ten se totiž bude odehrávat v jiném koutě Spojených států, přičemž se zaměří na zcela jiné postavy. Nedávno oznámený třetí díl by však měl navázat na události předchozích dvou filmů, tudíž by se do něho opět měla vrátit herečka Emily Blunt a představitelé dětí její postavy. O scénář se postarají Jeff Nichols a Scott Beck, což je rozhodně slibná dvojice. Scott Beck je jedním ze scénáristů, kteří se podíleli na scénáři k prvnímu dílu, Jeff Nichols je zas držitelem Zlaté palmy z Cannes, přičemž mezi jeho nejznámější filmy patří Bahno z Mississippi a Úkryt. 

John Krasinski, původní tvůrce celé série, který si v prvním díle zahrál hlavu rodiny, se na scénáři údajně nepodílí, ale vzniká podle jeho námětu. Je také poměrně možné, že se opět chopí otěží režie, ale to zatím není potvrzeno. Série Tiché místo se odehrává v postapokalyptickém světě, který zcela ovládla hrozivá monstra z vesmíru. Tito netvoři jsou nejenom zdánlivě nezničitelní, ale také oplývají extrémně vyvinutým sluchem, díky kterému dokážou zachytit i ty nejtišší zvuky. Přeživší se tak musí snažit žít v co největší tichosti, aby mohli v tomto novém a hrozivém světě přežít. Oficiální příběh ke třetímu dílu zatím neznáme, ale vzhledem k událostem druhého dílu se zdá, že lidstvo zamíří s netvory do otevřené války. Možná nás tak čeká opravdu velkolepé uzavření celé trilogie. 

A kdy se třetího dílu vůbec dočkáme? Krátce řečeno – zadlouho. Premiéra k nám má totiž dorazit někdy v průběhu roku 2025. Ono dlouhé čekání nám ale může zpříjemnit výše zmíněný spin-off, kterého se dočkáme už v roce 2023. Není vůbec divu, že studio Paramount se hororové série i nadále drží. První díl vydělal z rozpočtu 17 milionů dolarů parádních 350 milionů. Druhý díl vydělal sice o trochu méně, respektive 297 milionů, ale vzhledem k tomu, že snímek vyšel uprostřed pandemie koronaviru, se i tak jedná o slušný výsledek.

Jste fanoušci Tichého místa?