Už v roce 2021 získalo studio MGM práva na zfilmování akční komedie jménem The Wrecking Crew, ve které se v hlavních rolích objeví Jason Momoa (Duna) a Dave Bautista (Strážci Galaxie). Projekt měl být ve výrobě už několik let, ale teprve nyní víme, kdo se chopí otěží režie. Snímek má natočit portorický režisér Ángel Manuel Soto, který minulý týden uvedl do kin svou superhrdinskou DC podívanou jménem Blue Beetle. S informací přišel server The Wrap.

Soto už má kromě zmíněné DC novinky za sebou také drama Charm City Kings (2020), přičemž v budoucnu by také měl zrežírovat spin-off o Transformerech pro Paramount Pictures. Přesné detaily o ději The Wrecking Crew zatím nejsou k dispozici, ale film je popisován jako „akční buddy komedie“, tudíž se patrně dočkáme příběhu o dvou dobrých parťácích, kteří se vrhnou střemhlav do boje proti zločinu. 

Momoa a Bautista už spolu navíc několikrát spolupracovali, zahráli si například nejenom v první části Duny (2021), ale také v povedené druhé řadě postapokalyptického seriálu See (2019).

A když už o známém seriálu od Apple TV+ mluvíme, je nutné také uvést, kdo vlastně zpracoval scénář. Ten už byl podle všeho dokončen dávno před začátkem stávky scenáristů, postaral se o něj Jonathan Tropper, který se na psaní druhé a třetí řady See podílel. Tropper je taktéž tvůrcem sérií Banshee (2013) a Bojovník (2019), zpracoval i scénář k loňské sci-fi komedii Projekt Adam, ve které se v hlavní roli objevil Ryan Reynolds. 

Soto tento měsíc také uvedl, že by stále jednoho dne rád udělal DC film, který by se zaměřil na slavného Batmanova nepřítele Banea. A právě Dave Bautista by byl pro roli jeho přední volbou. Zatím ale ještě nepředbíhejme.

Není známo, kdy přesně se snímku The Wrecking Crew dočkáme, jelikož je ale momentálně celý Hollywood ochromený stávkami herců a scenáristů, v nejbližší době se to pravděpodobně nedozvíme.