Ještě letos měla padnout první klapka nového filmu Quentina Tarantina, který měl nést název The Movie Critic. O snímku jsme toho už věděli poměrně dost, zaměřit se měl na cynického novináře, který v Kalifornii roku 1977 psal recenze na mainstreamové filmy pro pornografický časopis, přičemž před pár měsíci vyšlo najevo, že se k filmu upsal i Brad Pitt.

Nyní se k nám ale dostala informace o tom, že Tarantino snímek nakonec nenatočí. Pro server Deadline uvedl, že „si to prostě rozmyslel“. Server dále hlásí, že režisér zřejmě ještě přepisoval scénář, což zapříčinilo odklad hlavní části produkce. Celkově to vypadá, že Tarantino hodlá projekt opravdu úplně opustit a natočit něco zcela jiného, k žádným úpravám scénáře už nedojde. Na jeho desátý a „poslední“ film si tudíž budeme muset počkat o něco déle. 

Když se ještě vrátíme k výše zmíněnému Pittovi, tak některé zdroje uvádějí, že celý projekt se postupem času měl proměnit v jakýsi spin-off Tarantinova předchozího filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019), přičemž Brad Pitt si v něm měl zopakovat roli kaskadéra Cliffa Bootha.

K ničemu takovému ale nakonec nedojde, což je poměrně překvapivé, protože snímek se už zdál být v pokročilé fázi preprodukce. Jelikož ale desátý film mát být Tarantinovou labutí písní z hlediska filmové režie, zřejmě si chce dát opravdu záležet na tom, aby jeho poslední kousek byl opravdu co nejpovedenější. A holt to vypadá, že ve snímek ztratil důvěru. 

Nyní je samozřejmě otázkou, co tedy Tarantino nakonec natočí. Zkusí si zrežírovat ten mládeži nepřístupný Star Trek, se kterým byl před lety nějaký čas spojován? Nebo nám nadělí onu třetí kapitolu Kill Billa, která byla jednu dobu také ve hře? To holt ukáže čas.