Kdo nakonec natočí toho čtvrtého MCU Spider-Mana s Tomem Hollandem? To stále zůstává tajemstvím, v předchozích měsících kolem režisérské židle kroužil Drew Goddard, na Oscara nominovaný scenárista, který vdechl život seriálovému Daredevilovi (2015), a také Justin Lin, veterán série Rychle a zběsile. A nyní je s filmem spojováno další známé jméno, tohle ovšem zní obzvlášť slibně.

Podle serveru World of Reel je jedním z předních kandidátů studia Sony filmař Sam Raimi, který je samozřejmě režisérem milované trilogie, kde si pavoučího hrdinu zahrál Tobey Maguire. Do komiksového světa se posléze vrátil v roce 2022, kdy natočil MCU snímek Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Zda ale nakonec pro čtvrtého Spideyho skutečně usedne na režisérskou stoličku, je stále otázkou. Server uvádí, že ve hře jsou ještě další kandidáti. 

Mezi ně patří třeba ještě filmařské duo John Francis Daley a Jonathan Goldstein, které nám minulý rok nadělilo vynikající fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Oba dva filmaři se navíc podíleli na psaní scénáře pro prvního MCU Spider-Mana s podtitulem Homecoming (2017).

A pak je ještě ve hře Jon Favreau, herec a režisér, který natočil Iron Mana (2008) a následné pokračování (2010).

Server také potvrdil, že možným kandidátem byl i zmíněný Drew Goddard, nicméně na toho čeká výroba nového Matrixu, tudíž na komiksový svět zřejmě nebude mít čas.

Natáčení by každopádně mělo začít už letos na podzim, přesněji někdy během září. To už od nás zas tak vzdálené není, tak snad se už brzy dozvíme definitivní odpověď na otázku, kdo nakonec čtvrté dobrodružství zpracuje. 

Ještě zde máme zvěsti od insiderky MyTimetoShineHello, podle kterých by se ve čtvrtém díle mohla objevit i Sydney Sweeney (Madam Web). Zahrát by si mohla Felicii Hardy alias Black Cat, schopnou zlodějku, která s Peterem Parkerem naváže milostný poměr. Stále se však jedná jen o pouhé zvěsti, o nic potvrzeného se zatím nejedná.

Scénář ke čtyřce si údajně opět vzali pod palec Chris McKenna a Erik Sommers, kteří se podíleli i na předešlých třech dílech.