V novozélandských kinech před nějakým časem premiérovalo mile vyhlížející dobrodružné drama jménem The Mountain, o které se postarala herečka Rachel House, častá spolupracovnice známého režiséra Taiky Waititiho (Thor: Láska jako hrom). Nyní zde máme plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Samotný děj se zaměří na trojici dětí, na které čeká na Novém Zélandu velkolepé dobrodružství. Přesněji se vydají na dalekou cestu k Hoře osudu… ehm, tedy k vrcholku známé sopky Mount Taranaki, v maorštině Taranaki Maunga, během níž na ně bude čekat celá řada nejrůznějších příhod.

Celkově to vypadá na milou podívanou, která by mohla připomínat Waititiho snímek Hon na pačlověky (2016), případně i Andersonovu komedii Až vyjde měsíc (2012). Film se v červnu objeví na filmovém festivalu v Sydney, recenze zatím nemá vůbec špatné. 

Pro Rachel House, která si ve zmíněném Honu na počlověky zahrála, se bude jednat o režijní debut. Na scénáři spolu s ní pracoval ještě Tom Furniss (7 Days).

Ve snímku se objeví herci jako Elizabeth Atkinson, Terrence Daniel, Reuben Francis, Fern Sutherland, Byron Coll, Troy Kingi, Sukena Shah a Terence Daniel.

Na Novém Zélandu film premiéroval na konci minulého měsíce, doufejme tedy, že se ho eventuálně dočkáme i u nás.