V roce 2022 producent James Vanderbilt prohlásil, že by rád dál prozkoumával svět hororové komedie Krvavá nevěsta (2019), ve které se v hlavní roli objevila Samara Weaving (Vřískot 6). Už tehdy tak padla otázka, zda se někdy dočkáme pokračování. A přesně to už je možná na cestě.

Známý insider Jeff Sneider nedávno přišel se zvěstmi o tom, že druhý díl Krvavé nevěsty je již ve výrobě, přičemž Samara Weaving by si v něm opět měla zahrát hrdinku Grace. Otěží režie by se podle všeho mohl tentokrát chopit Adam Robitel, který nám nadělil hororové kousky Šílenství Debory Loganové (2014) a Insidious: Poslední klíč (2018). Natočil také oba dva díly thrilleru Úniková hra z let 2019 a 2021. Zatím ale není známo, o čem přesně pokračování bude. 

První Krvavá nevěsta vyprávěla o výše zmíněné Grace, která se právě provdala za šarmantního Alexe. Ten pochází ze starobylého rodu Le Domasů, který veškeré své jmění získal vymýšlením a prodejem různých typů deskových her. Rodina však má jistou tradici. Když mezi sebe přijmou někoho nového, musí onen nováček náhodně určit hru, kterou si se zbytek rodiny následně zahraje. Většinou se jedná o hry nevinné a zábavné, ovšem existuje jistá výjimka.

A tou je hra na schovávanou. Pokud si onen nováček vylosuje právě ji, může se rovnou rozloučit se životem, protože zbytek rodiny ho bude mít následně za úkol najít a zlikvidovat. A přesně tuto hru si vylosuje Grace. Nicméně její nová rodina brzy zjistí, že nevěsta se jen tak chytit nenechá. 

Klasicky připomínáme, že jde o zvěsti od insiderů, které nemusí být stoprocentně pravdivé, chtělo by to tudíž ještě nějaké definitivní potvrzení od studia, jež bude na výrobu pokračování dohlížet.

Nebylo by ale příliš překvapivé, kdybychom se druhého dílu opravdu dočkali, nejenže byl snímek od kritiků a diváků dobře přijat, ale také si vedl slušně v kinech. Z rozpočtu 6 milionů dolarů se mu podařilo utržit až 57,6 mega. O režii jedničky se postarali Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett.