Ve druhé polovině roku 2022 se začalo natáčet německé seriálové fantasy drama jménem The Grimm Reality, na jehož výrobu mimo jiné dohlíželi i producenti ze seriálu Dark (2017). Snímek by už měl být nějaký ten pátek dotočený, nicméně server Deadline nyní hlásí, že Netflix, který ho měl vydat, se na něj nakonec vykašlal. Streamovací gigant podle všeho celý projekt v tichosti zrušil a nakonec ho nevydá.

Není přesně známo, proč se tak Netflix rozhodl, server ale dodává, že němečtí producenti začali o osudu seriálu diskutovat v posledních měsících. Jeden ze zdrojů uvedl, že celý projekt zůstal trčet „v temném sklepě“, ovšem žádný přesný důvod zatím bohužel neznáme. Je možné, že se seriálem nastaly nějaké potíže během postprodukce, ale o tom se zatím můžeme jen dohadovat. 

Není známo, o čem přesně měl seriál vyprávět, ale údajně měl vycházet z lidových pohádek bratří Grimmů. Podle všeho jsme se měli dočkat převyprávění některých z jejich příběhů, které se měly odehrávat v moderním Berlíně.

Showrunnery a hlavními scenáristy byli Till Kleinert (Der Samurai) a Erol Yesilkaya (Gryf), z herců se nám měli představit Hyuan Wanner, Patrick Isermeyer, Eidin Jalali a Dennis Schuermann. Zda německý seriál někdo v budoucnu zachrání, je otázkou, však vzpomeňme na Válečnou jeptišku, které se to podařilo, ovšem v jejím případě měl už seriál na světě dvě řady. 

Není to ostatně poprvé, co Netflix zrušil již dotočený projekt, na začátku roku také vyšlo najevo, že streamovací služba zařízla sci-fi jménem The Mothership, ve které se měla objevit Halle Berry (John Wick 3).

Netflix samozřejmě není jediný, kdo již dokončené projekty hází do koše, dobrým příkladem jsou i Warneři, kteří v roce 2022 poslali do věčných lovišť superhrdinský snímek Batgirl.

Co se německého fantasy seriálu týče, budeme doufat, že ho od Netflixu ještě někdo odkoupí, ale spíše bychom měli být připraveni na to, že už nikdy světlo světa neuvidí.