Zkuste si představit, že se měsíce dřete se scénářem a pak i natáčením celovečerního snímku, ale následně zjistíte, že v podstatě veškerá vaše práce přijde vniveč. Podobně se zřejmě cítí i tvůrci sci-fi snímku jménem The Mothership od Netflixu, ve kterém se měla objevit Halle Berry (John Wick 3).

Vyšlo totiž najevo, že snímek, který byl dotočen už v roce 2021, nakonec streamovací gigant neuvede. Důvodem má být celá řada odkladů, ke kterým docházelo během neukončené postprodukce. Netflix se tak film rozhodl odepsat z daní jako ztrátu. Snímek tudíž skončí v temných hlubinách trezoru, ze kterého se zřejmě už nikdy nedostane. Na případné odkoupení jiným studiem či platformou to zatím nevypadá. 

Halle Berry si ve filmu měla zahrát Saru Morse, ženu, jejíž manžel za záhadných okolností zmizel z jejich domova na venkově. O rok později ale se svými dětmi objeví pod domem podivný předmět mimozemského původu, což bude začátkem velkolepé a nebezpečné výpravy, během které zjistí, co se vlastně s jejím manželem stalo.

Film navíc pocházel od talentovaného filmaře, o scénář a režii se postaral Matthew Charman, který se podílel na psaní titulů jako Most špionů (2015) a Den patriotů (2016). The Mothership měl navíc být jeho režijním celovečerním debutem. Co se Halle Berry týče, ta má s Netflixem smlouvu na další tituly, například The Union a Maude vs. Maude s Angelinou Jolie.

Zlikvidování již dotočeného filmu samozřejmě není žádnou novinkou, jedním z nejznámějších příkladů je Batgirl, kterou zas hodili do koše Warneři. Něco podobného chtěli udělat i u Looney Tunes snímku Coyote vs. Acme, ten byl ale nakonec zachráněn jiným studiem, které ho uvede.

Fotky z článku pochází z titulu Moonfall.