Když se Netflix rozhodl po pouhé druhé řadě zrušit seriál Válečná jeptiška, za jehož vznikem stojí britský scenárista a režisér Simon Barry, fanoušci se rozhodli vzdorovat. Vytvářeli petice za obnovu seriálu, bombardovali Netflix na sociálních sítích požadavky, aby své rozhodnutí změnil, a v neposlední řadě také část z nich zakoupila místo pro billboard přímo před hlavními kancelářemi streamovací služby v Los Angeles, jenž obnovu žádal také.

Žádná marná snaha to ale nakonec nebyla, protože Simon Barry na konci června oznámil, že Válečná jeptiška skutečně bude pokračovat. V půlce srpna pak výkonný producent Dean English odhalil, že místo třetí řady se fanoušci dočkají filmové trilogie. To vše zní samozřejmě dobře, ovšem nedávno vyšla najevo jistá informace, nad kterou mohou určití fanoušci pozvednout obočí. 

Asi by bylo vcelku logické předpokládat, že na výrobě chystané trilogie se bude podílet i Simon Barry. Přece jenom se jedná o showrunnera původního seriálu, ne? Barry ale skrze své sociální sítě odhalil, že není součástí žádného týmu, který by se na výrobě trilogie podílel. Stejně tak ani nemá uzavřenou žádnou smlouvu ohledně scénáře nebo režie. Je samozřejmě možné, že Barry bude nabrán na palubu ještě někdy v budoucnu, ale zatím to vypadá, že se trojce filmů bude muset obejít bez něho.

Svou neúčast potvrdila také scenáristka Amy Berg, která napsala pár epizod z první řady, přičemž zároveň také vykonávala pozici producentky. Bylo by vcelku pochopitelné, kdyby tato informace vyvolala u některých fanoušků jisté obavy. Ale furt si to mohou racionalizovat tím, že Válečná jeptiška alespoň nezůstane v koši, do kterého ji Netflix zahodil. 

Jelikož je stávka scenáristů nyní u konce, už velice brzy bychom se měli dozvědět nějaké další novinky o tom, co vlastně od plánované trilogie můžeme očekávat.

Výše zmíněný Dean English každopádně uvedl, že univerzum Válečné jeptišky by se mohlo posléze rozšiřovat dál. A to skrze další filmy a seriály. Zatím ale není třeba předbíhat, ještě si počkáme na to, co tvůrci vlastně oznámí.