Bratři Anthony a Joe Russoovi, kteří jsou zodpovědní za poslední dva Avengers snímky, mají momentálně plné ruce práce se svým dalším obrovitánským projektem. Tím je filmová adaptace povídkové artové knihy jménem The Electric State od Simona Stålenhaga. Rozpočet celého filmu údajně činí asi 200 milionů dolarů, tudíž můžeme počítat s další řádně velkolepou podívanou, ve které se dočkáme celé řady známých tváří.

Studio AGBO Films navíc nedávno na svém Instagramu oznámilo, že natáčení filmu je konečně u konce, tudíž se může snímek přesunout do postprodukce. Těšit se tak můžeme na příběh, který se bude odehrávat v alternativní realitě 90. let ve Spojených státech, ze kterých se stalo nehostinné a pochmurné místo. Hlavní hrdinkou se stává teenagerka jménem Michelle, která se vydává na západ se svým malým žlutým robotem jménem Skip, aby mohla najít svého mladšího bratra. 

Během své cesty tak prochází krajinou, která je poseta nejrůznějšími zničenými bojovými loděmi a technologiemi. V hlavní roli Michelle uvidíme herečku Millie Bobby Brown, která se nejvíce proslavila za roli Eleven z veleúspěšného netflixového seriálu Stranger Things. K ní by se měl také přidat Chris Pratt, ovšem stále ještě není známo, koho vlastně ztvární.

Bratři Russoovi vlastní práva na zfilmování už od roku 2017, i tak jim ale trvalo roky než projekt dostali do nějaké pokročilejší fáze. Ale asi se tomu nelze divit. Když vám totiž přistane k nohám úkol natočit hned dva Avengers snímky, samozřejmě to nějaký ten pátek zabere.

Zcela původně to vypadalo, že snímek vydá studio Universal, ale v roce 2022 tato čest připadala Netflixu, na němž bude snímek uveden patrně někdy na začátku roku 2024. 

Dále se ve snímku dočkáme slavných hvězd jako Michele Yeoh, Stanley Tucci, Jason Alexander, Brian Cox, Jenny Slate, Giancarlo Esposito, Anthony Mackie a Billy Bob Thornton.

Hlavními scenáristy se stali Christopher Markus a Stephen McFeely, kterým vděčíme za scénář nejenom k oběma posledním Avengers snímkům, ale také ke všem sólovkám s Kapitánem Amerikou. Oba se také podíleli na tvorbě všech tří filmových adaptací knižní série Letopisy Narnie.

Datum premiéry na Netflixu zatím stanoven nebyl, ale zdá se, že by se snímek měl nejdříve objevit ve vybraných kinech. A to 3. 1. 2024.