Pokud jste už zhlédli čtvrtého Johna Wicka a stále chcete z onoho zabijáckého univerza vidět více, tak si rozhodně nenechte ujít spin-off jménem The Continental. Už někdy během letošního září/septembra bude tato minisérie premiérovat na Peacocku, přičemž stanice se nedávno pochlubila prvními plakáty, které si můžete prohlédnout níže.

A to samozřejmě může naznačovat, že první oficiální trailer už je za rohem. Však by také bylo načase! Už nějakou dobu také víme, na co se vlastně můžeme těšit. S přítomností Wicka (Keanu Reeves) však tentokrát nepočítejte, minisérie by nás měla vzít do roku New Yorku roku 1970, přičemž hlavní postavou by se měla stát mladší verze Winstona Scotta. Toho si tentokrát zahraje Colin Woodell (Původní), přičemž bychom měli být svědky toho, kterak se z něho stal hoteliér Continentalu, z filmů známého útočiště pro zabijáky Vysokého stolu. Chybět nebude ani jako věrný parťák a budoucí recepční Charon, jehož zas ztvární Ayomide Adegun. 

Ze zveřejněných plakátů je jasné, že minisérie se bude z velké části zaměřovat také na fungování onoho celosvětového řetězce hotelů, které má Vysoký stůl snad všude po světě. Děj by se ale měl zaměřit právě na ten newyorský, do něhož jsme se podívali ve všech dílech filmové série. Měli bychom se například dozvědět více informací o jeho fungování a možná i samotném vzniku. Producentka Erica Lee v minulosti lákala hned na několik věcí. Například na objasnění vzniku speciálních zlatých mincí a co obnáší stát se členem obsluhy hotelu.

Detaily o samotném příběhu stále ještě neznáme, ale určitě bude z velké části stát na bromance chemii mezi Wintonem a Charonem, tudíž se musíme modlit, že si s tím tvůrci hravě poradili. Minisérie by navíc měla obsahovat jen tři epizody, které budou mít celovečerní stopáž. V rámci toho se můžeme těšit také na solidní dávku akce, která bude údajně přítomná hlavně v epizodách jedna a tři. Dočkat bychom se měli také Mela Gibsona, který si zahraje muže jménem Cormac, ale o jeho postavě zatím nic nevíme. Že by se jednalo o hlavního padoucha? 

Showrunnery seriálu se stali Greg Coolidge a Kirk Ward, kteří zároveň pracovali na scénáři. Na něm se podíleli i tvůrci filmové série, tedy režisér Chad Stahelski a scenáristé Chris Collins a Derek Kolstad.

Dále se můžeme těšit na herce jako Katie McGrath, Peter Greene, Jeremy Bobb, Adam Shapiro, Jessica Allain, Kate Nhung, Ray McKinnon, Ben Robson, Marina Mazepa a Mishel Prada.

Ve výrobě je také filmový spin-off jménem Ballerina, ve které se hlavní role ujme Ana de Armas. Toho se ale dočkáme až příští rok, přesněji 6. 6. 2024.