Velmi očekávaný snímek The BatmanRobertem Pattinsonem se konečně dočkal ratingu od asociace Motion Picture Association. Nový celovečerní film z vesmíru DC Comics bude nakonec podle amerického hodnocení přístupný od 13 let (PG-13), což rozhořčilo většinu fanoušků. Ve finále se však nejedná o neočekávanou a vlastně ani špatnou zprávu.

I když mnoho fanoušků podle trailerů očekávalo, že nový DC snímek dostane rating R, ve finále není absence nejvyššího hodnocení překážkou. The Batman dostal rating PG-13 z důvodu velkého násilí a znepokojivého obsahu. Podle hodnocení MPA se ale ve filmu objeví i tematika drog, silná mluva a další nevhodný materiál.

The Bat and The Cat Trailer

The Batman tedy nebude žádnou dětskou pohádkou, jak si fanoušci na první pohled mohou myslet. Pravdivost tohoto tvrzení navíc dokazuje i skvělá trilogie The Dark Knight americko-britského režiséra Christophera Nolana, která divákům přinesla temný a syrový zážitek, ale ve skutečnosti byla taktéž ohodnocena ratingem PG-13.

Kromě zmiňovaného Roberta Pattinsona v roli miliardáře Bruce Waynea se ve filmu taktéž představí Jeffrey Wright jako James Gordon, Andy Serkis jako Alfred Pennyworth, John Turturro jako Carmine Falcone, Peter Sarsgaard jako Gil Colson a Zoë Kravitz jako Selina Kyle/Catwoman. Chybět ale nebudou ani padouši. Hlavní dva záporáky, Tučňáka a Hádankáře, ztvární Colin Farrell a Paul Dano.

Nový Batman amerického režiséra Matta Reevese se v kinech objeví 4. března/marce 2022. Majitelé předplatného HBO Max se filmového zážitku dočkají o 46 dní později, tedy 19. dubna/apríla stejného roku.