Nejočekávanější superhrdinské filmy od Marvelu už máme za sebou. Nyní je čas zase obrátit hlavu k DC. Už za pár měsíců se totiž dočkáme zcela nového filmu o netopýřím ochránci města Gotham, kterého tentokrát ztvární Robert Pattinson. Studio Warner Bros. se tak pochlubilo s novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše. Nabídne nám tak více scén nejenom s Catwoman (Zoë Kravitz), se kterou Batman uzavře neplánované spojenectví, ale i s hrozivým Hádankářem (Paul Dano), jenž se patrně chystá vyhodit Gotham do povětří. Z traileru je taktéž patrné, že bude mít pravděpodobně určitou konexi, na Batmanovu rodinu. Další informace o ději jsou však stále neznámé. 

Ve filmu se dočkáme také vypočítavého padoucha Tučňáka (Colin Farrell), ale zdá se, že právě Hádankář bude primární hrozbou celého filmového děje. Nečekejte však žádnou ulítlou a praštěnou verzi à la Jim Carrey a jeho zelenočerné pyžamo, tenhle Hádankář bude mít mnohem hrozivější podobu, která možná bude některým připomínat vraha Jigsaw ze známé filmové série Saw. Určité paralely se totiž v jejich stylech dozajista najít dají. Napříč filmem tak budou Batman a Catwoman bojovat s Hádankářovými nohsledy, aby mohli hrozivého padoucha jednou provždy zastavit. Každý z nich k tomu má však svůj vlastní důvod. 

Tučňák a Hádankář by však nemuseli být jedinými známými padouchy Batmana, které ve filmu uvidíme. Šušká se také o tom, že film by mohl představit i samotného Jokera. Snímek má totiž dvě verze, přičemž v jedné z nich se vyskytuje jedna významná postava. Studio Warner Bros. se momentálně rozhoduje, která z těchto verzí nakonec zamíří do kin. Mohl by onou neznámou postavou být právě Batmanův nejznámější nepřítel? Příběh se bude každopádně odehrávat dva roky poté, co se Bruce Wayne stal Batmanem. V boji se zločinem proto ještě není zas až tak zkušený, ale jeho působivé dovednosti jsou zcela nezpochybnitelné. Premiéry se dočkáme 3. 3. 2022.