Tak to vypadá, že do kouzelné Středozemě pod taktovkou Amazonu se vrátíme překvapivě brzy. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pochlubil oficiální upoutávkou na očekávanou druhou sezónu, ve které opět zavítáme do Druhého věku slavného fantasy světa J. R. R. Tolkiena. Podívat se na ni můžete výše.

Tvůrci nám v minulosti slibovali, že druhá řada bude oproti té první o něco temnější, což je podle vydané upoutávky vcelku zjevné. Na scénu se tak vrací Sauron (Charlie Vickers), který po usídlení v Mordoru zřejmě bude i nadále šálit elfy, tentokrát ale ve své sličné podobně jakožto Annatar. Zda se v této řadě dočkáme skutečného začátku takzvané Války elfů se Sauronem, během níž se Temný pán pokusí uchvátit prsteny moci násilím, se necháme překvapit. Jsme také zvědaví, jakou roli v tom všem bude vlastně hrát i padouch Adar (Sam Hazeldine), který se v traileru také na chvilku mihl.

Jinak se vrací na scénu i hrdinové z předešlé řady, to znamená Galadriel (Morfyyd Clark), Elrond (Robert Aramayo), Arondir (Ismael Cruz Córdova), Isildur (Maxim Baldry) a mnozí další.

Podle dostupných informací víme, že se ve druhé řadě dočkáme jakési bitvy v Eregionu, která potrvá přes dvě epizody. Bitevní sekvence budou podle tvůrců náležitě působivé, stejně tak slibují mnohem drsnější podívanou, která bude mít oproti předešlé řadě mnohem rychlejší tempo.

Zda se seriál v očích některých diváků vykoupí, je otázkou, v době psaní článku už má trailer každopádně větší počet dislajků. Tak uvidíme, jaký nakonec bude výsledek. 

Showrunneři Patrick McKay a John D. Payne každopádně už v minulosti prohlásili, že veškerou kritiku seriálu vzali na vědomí a pokusí se nám podle toho nadělit po všech směrech lepší sezónu.

Ve druhé řadě se objeví nováčci jako Ciarán Hinds, Rory Kinnear, Tanya Moodie, Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle a Nicholas Woodeson.

Na službě Amazon Prime Video bude druhá řada premiérovat již 29. 8. 2024. Níže se ještě můžete podívat na nově vydané video ze zákulisí.