Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Sucker Punch.

V roce 2011 nám režisér Zack Snyder nadělil svou velkolepou a vizuálně podmanivou jízdu jménem Sucker Punch, ve které se hlavní role chopila Emily Browning (Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod). Snímek vypráví o mladé dívce jménem Babydoll, která je po nešťastné nehodě, jež zahrnuje smrt její sestry, zavřena na psychiatrii ve Vermontu. Ve snaze uniknout hrozivé realitě se proto ponořuje do své vlastní fantazie, ve které spolu s dalšími dívkami čelí obřím samurajům, zombie náckům a skřetům. Ovšem to vše je jenom fantazie, realita je o něco krutější. Snímek je mezi filmovými fanoušky přijímán spíše rozporuplně, ovšem kritici ho z drtivé části zavrhovali do horoucích pekel.

Nicméně zde je nutné dodat, že snímek nakonec vyšel ve stavu, který neodpovídal Snyderově vizi. Režisér totiž chtěl mnohem temnější a dospělejší pojetí příběhu, nicméně studio Warner Bros. chtělo, aby snímek měl rating PG-13, čímž by tak byl přístupnější širšímu publiku. Snyder proto musel snímek upravit podle požadavků studia a spoustu scén vyškrtnout, což je vždy pro filmaře s jasnou vizí vyložená noční můra. 

O nějaký čas později ale vyšla rozšířená verze filmu, která si konečně vysloužila původně zamýšlený mládeži nepřístupný R rating. Ta celkovou stopáž prodlužuje asi o 18 minut, přičemž přidává nejenom delší sekvence oněch imaginativních akčních jatek, ale i zcela nový konec, který je o poznání temnější. Před několika lety ale vyšlo najevo, že ani to nebyla ona definitivně finální verze, kterou Snyder zamýšlel.

A tím se konečně dostáváme k oné zásadní otázce. Nadělí nám někdy Snyder režisérskou verzi filmu? Inu, zdá se, že filmař to skutečně plánuje. Alespoň to uvedl v rozhovoru pro Letterboxd, ve kterém mimo jiné sdělil, že jeho původně zamýšlený konec zahrnuje scénu, kde Babydoll po již provedené lobotomii začne zpívat na jevišti. Následně se k ní ještě přidá Blondie (Vanessa Hudgens) a všichni lidé, kteří byli zabiti. I přestože Babydoll byla lobotomizována, uvízla v určité nekonečné smyčce pocitu euforického vítězství.

Podle Snydera to byl konec, který byl divně optimistický a pochmurný zároveň. Ona podivnost se ale evidentně nelíbila Warnerům, kteří nakonec pustili ven jinou a pozitivnější verzi konce.

Snyder se tedy evidentně stále ještě na plán vytvořit režisérkou verzi filmu nevykašlal. Samozřejmě se zde hodí připomenout, že v roce 2021 nám nadělil svou vlastní a řádně prodlouženou verzi Ligy spravedlnosti, která byla fanoušky oproti původní verzi (2017) přijímána mnohem kladněji.

Pokud by tedy Sucker Punch dostal režisérkou podobu, možná by si tím získal přízeň diváků, kteří verzi z roku 2011 ukázali prostředníček. Snyder ale samozřejmě nesdělil, kdy přesně hodlá svou původně zamýšlenou verzi vypustit ven, tudíž bychom se raději měli obrnit trpělivostí.