Před pár týdny jsme vás informovali o tom, že studio Warner Bros. zažaloval jeho koprodukční partner Village Roadshow, společnost, která se úzce podílela na výrobě všech filmů ze série Matrix. Důvodem žaloby byla kontroverzní strategie Warnerů pro rok 2021, která spočívala v souběžném vydání jejich velkých filmů jak v kinech, tak i na streamovací platformě HBO Max. Tento krok se týkal i čtvrtého Matrixu, ovšem studio ho údajně s představiteli Village Roadshow neprojednalo, tudíž tak koprodukční společnost měla přijít o zisk. V rámci oné žaloby tak byly odhaleny některé filmové projekty, které studio Warner Bros. chystá pro nadcházející roky. A jak se zdá, jedním z těchto projektů by mohla být i zcela nová verze známého snímku Já, legenda. 

Já, legenda je zcela původně román z roku 1957, který napsal Richard Matheson. Příběh se tak zaměřuje na muže jménem Robert Neville, který se kvůli smrtící epidemii zdá být posledním žijícím člověkem na světě. Trable mu však dělají „upírské“ zombie, které ze svých brlohů vylézají vždy po setmění. Kniha se dočkala hned několika filmových adaptací, patří mezi ně The Last Man on Earth z roku 1964 a The Omega Man z roku 1971. Asi nejznámější je ale adaptace z roku 2007 od Francise Lawrence, která nesla název Já, legenda. Hlavní roli v ní ztvárnil Will Smith. Není však přesně známo, jakou bude mít podobu připravovaný snímek od Warnerů. Bude se jednat o remake? Případně pokračování? To se teprve uvidí. 

Poměrně nákladný snímek vydělal studiu v roce 2007 přes 585 milionů dolarů, přičemž reakce od kritiků a fanoušků byly poměrně vřelé. A jelikož zombie žánr je v posledních letech opravdu hodně populární, nebylo by divu, kdyby se Warneři rozhodli svůj úspěšný snímek z nultých let přivést zpět. Pokud by šlo skutečně o remake, fanoušci by se tak mohli dočkat verze, která je svým dějem knize ještě bližší. Každá z filmových adaptací si totiž v určitém směru šla svou vlastní cestou.

Ocenili byste novou verzi filmu Já, legenda?