Minulý rok jsme se dočkali řádně temného a parádního snímku The Batman, ve kterém se netopýřím ochráncem ponurého Gothamu stal Robert Pattinson. A jelikož si snímek vedl skvěle z komerčního a kritického hlediska, režisér Matt Reeves si už brousí zuby na pokračování. S chystanou produkcí filmu však nastaly určité komplikace. Zkusíte si tipnout, co za nimi stojí?

Přesně tak, již měsíc probíhající stávka scenáristů, která momentálně trýzní celý Hollywood. Server Midgard Times nedávno uvedl, že kvůli stávce se natáčení dvojky odkládá o několik měsíců. Zcela původně měla první klapka padnout letos v listopadu v Londýně, nicméně nyní se zdá, že hlavní část produkce začne až v březnu roku 2024.

Nemusíme nad tím ale hned smutnit a zuřivě bušit do klávesnice, protože ono zdržení by údajně nemělo mít žádný vliv na datum premiéry, které je i nadále stanovené na 2. 10. 2025. K odložení filmu tudíž snad nedojde, ale samozřejmě bychom to neradi zakřikli. 

Matt Reeves se každopádně ke stávce připojil spolu se scenáristou Mattsonem Tomlinem, který na druhém díle Batmana pracuje také. Zde se hodí připomenout, že to není jediný projekt z Reevesova DC univerza, který stávka ovlivnila. Dočasnou stopku bohužel dostala produkce seriálového spin-offu o padouchovi Penguinovi, kterého si opět zahraje Colin Farrell. Natáčení začalo v březnu, přičemž ukončeno mělo být někdy během srpna, ovšem s momentální stávkou se plány změnily.

Jelikož by měl být seriálový spin-off mostem mezi prvním a druhým filmem, na službě Max jsme se ho měli dočkat někdy v roce 2024. Tak holt uvidíme, zda budou tvůrci stíhat. Vše samozřejmě bude záležet na tom, jak dlouho samotná stávka potrvá, ovšem zatím se zdá, že konec je pořád v nedohlednu. 

Reeves už minulý měsíc každopádně uvedl, že s pokračováním nijak nespěchá, jeho prioritou je především nadělit fanouškům film, který bude úctyhodným nástupcem prvního dílu. I nadále má také v plánu rozšiřovat svůj vlastní univerz, který nazval The Batverse. Spadat by do něho měly nejenom oba dva batmanovské filmy a seriál o Penguinovi, ale také ještě další chystané spin-offy, mezi něž patří například ještě série Arkham Asylum, ve které zavítáme do chodeb slavné titulní věznice.

Jak již bylo řečeno, na scénáři spolu s Reevesem pracoval i Mattson Tomlin, který stojí například za sci-fi snímky jako Projekt Power (2020), Malá rybka (2020) a Matka versus android (2021).